Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Historické hřbitovy



Od: 9.2.2017 17:00  Do: 3.3.2017 17:00     Místo: Stará papírna, Volyňských Čechů 733, Žatec

Cena: zdarma

výstava fotografií ze hřbitovů




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Historické hřbitovy

    Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci, v pobočce Stará papírna Volyňských Čechů 344, představí ve čtvrtek 9. února 2017 od 17 hodin fotografickou výstavu historických hřbitovů v České republice. České, německé, židovské a romské hřbitovy, válečné památníky, hromadné hroby i hroby mimo hřbitovy nesou i po letech svá poselství.

    Hřbitovy jsou nedílnou součástí historického a kulturního dědictví každé země. Jsou to místa kolektivní paměti společnosti, místa, kde mohou lidé vzpomínat na minulost. Místa, která představují způsob života společnosti a její vztah k hodnotám, které zanechaly předchozí generace. Je to místo pro vzpomínky, emoce, prostor ticha a klidu.

    Naši předci věnovali hřbitovům velkou péči a pozornost. V Čechách měly vždy svou tradiční atmosféru a monumentalitu, kterou však postupem času v posledních desetiletích kousek po kousku ztrácejí. Přesto však, navzdory času, zůstávají hřbitovy stálou scénou lidských příběhů. Platí to i o těch, které (zatím) zůstávají rozvaleny a opuštěny.

    Výstavu připravilo Omnium z. s. ve spolupráci s Česko-německým fondem budoucnosti a Heimatpflegerin der Sudetendeutschen. Výstava potrvá do 3. března 2017.

    text s úpravami převzat z www.cimiterium.cz





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)