Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Vánoční ozdoby a betlémy



Od: 24.11.2016 17:00  Do: 8.1.2017 17:00     Místo: Hlavní budova muzea, Husova 678, Žatec



vánoční dvojvýstava




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Vážení přátelé,

    blíží se čas Vánoc, a proto si Vás a Vaše děti dovolujeme pozvat na dvojvýstavu „Vánoční ozdoby a betlémy“, která bude zahájena v hlavní budově Regionálního muzea K. A. Polánka, Husova 678 v Žatci dne 24. listopadu 2016 od 17 hodin  vystoupením pěveckého sboru Camerata ze ZUŠ Žatec.

    První část výstavy zmapuje historii a výrobu vánočních ozdob a přiblíží více jak šedesátiletou tradici výroby skleněných ozdob výrobního družstva Irisa Vsetín. Tento výrobce nám poskytl i kolekce ozdob do prodeje za velmi příznivé ceny. Pro prvních pár návštěvníků máme od 25. listopadu připravený malý propagační dáreček, který zasponzorovala firma Svoboda & Fraňková, spol. s.r.o.- Obchod se chmelem.

    Druhá část výstavy pokračuje v Křížově vile, kde si budete moci prohlédnout výstavu betlémů ze sbírky Regionálního muzea v Žatci a kolekci řezeb Jana Wagnera z Holedečku. Uvidíte zde betlémy z různých materiálů, např. z kukuřičného šustí, dřeva, sádry, včelího vosku, cínu, ze dřeva Mninga, kokosového ořechu, makovice a mnohé další. Úplně poprvé vystavíme nový unikátní chmelařský betlém z lipového dřeva, který vyřezal Jiří Šafránek z Janova u Litvínova a nakolorovala jeho dcera Pavlína Thumsová. I zde pro vás máme připraven prodej papírových betlémů, které ozdobí vaše domácnosti ve vánočním čase.

    Doprovodnými akcemi budou výroba betlémů v Křížově vile a zdobení skleněných ozdob v hlavní budově muzea od 6. do 10. prosince v otevírací době muzea. Na 11. prosince jsme připravili vánoční koncert v Křížově vile a od 15. prosince do 17. prosince se uskuteční vánoční jarmark v papírnách. Na Štědrý den bude hlavní budova muzea a Křížova vila otevřena od 13.00 – 17.00 hodin.

    Obě výstavy potrvají do 8. ledna 2017 a vstupné pro obě budovy je základní 45,- Kč, snížené 30,- Kč, rodinné 100,- Kč.

    Školní třídy prosíme o nahlášení návštěvy v předstihu na tel. 608 200 697.

    Přijďte se k nám inspirovat, načerpat vánoční atmosféru či zakoupit vánoční zboží.

     

    Za kolektiv pracovníků muzea v Žatci Vás srdečně zve Jitka Krouzová, vedoucí výstavnického oddělení RMŽ





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)