Přihlásit
Mobilní verze s GPS

EHD v Žatci 2023



Od: 16.9.2023 13:00  Do: 16.9.2023 18:00     Místo: Žatec - náměstí, žatecké dvorky a kostely



Dny evropského dědictví v Žatci s bohatým programem na náměstí Svobody, žateckých dvorcích i prohlídky kostelů a muzejních výstav RM Žatec.




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    U příležitosti Dnů evropského dědictví se každé září otevírají nejširší veřejnosti brány nejzajímavějších památek, budov, objektů a prostor, včetně těch, které jsou běžně nepřístupné. Regionální muzeum K. A. Polánka připravuje v jejich rámci na sobotu 16. září 2023 od 13 do 18 hodin program na hlavním náměstí a také Žatecké dvorky, které kulturním programem oživí některá méně známá zákoutí města.

    „Na náměstí Svobody budou celé odpoledne probíhat představení tanečních souborů. Na deseti žateckých dvorcích v širším centru města nabídnou spolupořadatelé z řad žateckých volnočasových organizací a škol výstavy, koncerty, soutěže i dílničky. Nachystané jsou i prohlídky tří žateckých kostelů a radniční věže,“ uvádí za pořadatele Monika Klímová.

    Vstupné je pro tento den na většinu aktivit dobrovolné, což platí i pro všechny tři muzejní pobočky (hlavní budovu, Křížovu vilu a Starou papírnu). Brožurku s kompletním programem obdržíte v den akce na všech zapojených objektech a dvorcích.

    Akce probíhá pod záštitou města Žatce a celonárodně ji spoluorganizuje Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska. Program probíhá v průběhu září ve velkém množství měst a obcí, národní zahájení se uskuteční v Poděbradech 8. - 10. září 2023.





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)