Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Příběhy žateckých pomníků



Od: 7.9.2023 16:30  Do: 7.9.2023 18:00     Místo: Stará papírna, Volyňských Čechů 733, Žatec



Komentovaná procházka zakončená křtem nové publikace o žateckých pomnících.




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci připravilo na čtvrtek 7. září 2023 další historickou procházku. Tentokrát za žateckými pomníky.

    „V 16:30 začneme ve Staré papírně v ulici Volyňských Čechů 733 u desek Hanse Kudlicha, kde si připomeneme muže, který „zrušil robotu“. Pak projdeme přes park, kde měl stát pomník ruského revolucionáře Lenina. Na Chmelařském náměstí vzpomeneme na pomník tří „otců chmelařů“. Stával kousek od místa, kde byl v r. 1937 nalezen slavný Žatecký poklad. Podíváme se i k tajemné žatecké kostce v parku pod čeradickou silnicí a také na místo, kde kdysi vyvěral pramen Jana Nepomuckého. Procházku zakončíme v hlavní budově muzea, kde čeká účastníky malé překvapení - část pamětního kamene z podstavce žateckého pomníku se lvem. Ten stával v místech dnešní chmelničky a je součástí výstavy Muzejní zvířetník“, zve na procházkuhistorička muzea PhDr. Milada Krausová, Ph.D.

    „Historická procházka však není to jediné, co jsme na čtvrtek 7. září připravili. Od 17:30 bude v hlavní budově muzea následovat představení a autogramiáda nové publikace Milady Krausové Příběhy žateckých pomníků, v níž jsou podchyceny všechny existující i již zaniklé žatecké pomníky a pamětní desky. Jde o první soubornou publikaci na toto téma. Knihu pokřtíme a tím zahájíme její prodej“, zve ředitelka muzea PhDr. R. Holodňáková.





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)