Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Žatec a krajina žateckého chmele na cestě ke světovému dědictví



Od: 3.2.2022 17:00  Do: 3.4.2022 17:00     Místo: Regionální muzeum Žatec - hlavní budova muzea, Husova 678, Žatec

Cena: základní 30,- Kč, snížené 20,- Kč

výstava o žateckém chmelařství a chmelu usilující do zápisu UNESCO




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Ve čtvrtek 3. února od 17 hodin bude slavnostně zahájena v hlavní budově Regionálního muzea na Husově ulici výstava přibližující Žatecko jakožto centrum chmelařství.

    Součástí vernisáže bude i krátká přednáška Olgy Bukovičové, koordinátorky snah o zapsání na seznam památek světového dědictví: "Kromě výstavy vznikla i nová výpravná publikace, kterou bude možné na vernisáži pořídit. Kniha i výstava seznámí čtenáře s historií pěstování a zpracování chmele nejen v krajině, ale také ve městě, s podobou architektury spojenou se zpracováním chmele a mnohými dalšími chmelařskými zajímavostmi."

    Návštěvníci budou moci kromě panelové výstavy zhlédnout i stálou expozici Kabinet chmelových známek, která představuje fenomén účelových známek - chmelovek a řadí se k nejobsáhlejším sbírkám svého druhu vůbec.

    O vernisáž budou obě výstavy k prohlédnutí zdarma, v dalších dnech v otevírací době muzea už za běžné vstupné. V každém případě je nutné dodržet všechna platná epidemiologická nařízení. Putovní výstavu s názvem Žatec a krajina žateckého chmele na cestě ke světovému dědictví, která potrvá do 3. dubna 2022, připravilo město Žatec s podporou Ministerstva kultury.






  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)