Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Zóna / Černobyl 35 let poté



Od: 14.1.2021 0:00  Do: 23.5.2021 0:00     Místo: Křížova vila, Zeyerova 344, Žatec

Cena: základní 30,- Kč, snížené 20,- Kč, rodinné 60,- Kč

Výstava velkoformátových fotografií z města duchů




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci zve do Křížovy vily na výstavu Zóna/ Černobyl 35 let poté, která začne 14. ledna 2021.

    Autor 26 velkoformátových fotografií Luděk Ovesný ukazuje současnou podobu Černobylu a přilehlého města Pripjať. „Výstava je připomínkou jedné z nejzávažnějších havárií v historii jaderné energetiky, kdy v časných hodinách v sobotu 26. dubna 1986 došlo během technické zkoušky na čtvrtém bloku elektrárny k selhání lidského faktoru, následnému požáru a sérii explozí, které zapříčinily uvolnění radioaktivního mraku do atmosféry, jenž postupoval západní částí Sovětského svazu, východní Evropou a Skandinávií do celé severní polokoule. Letos je tomu 35 let, kdy se město Pripjať změnilo v město duchů, uvedla Jitka Krouzová, vedoucí výstavnicko-propagačního oddělení muzea. Putovní výstavu zapůjčilo Muzeum v Napajedlích a v Žatci bude k vidění do 23. května.

    ******

    Luděk Ovesný (13. 8. 1985, Gottwaldov – Zlín), vystudoval Integrovanou střední školu technickou ve Zlíně – obor Reprodukční grafik. Na této škole se také poprvé dostal do temné komory – k retušování a vyvolávání černobílých fotografií. V roce 2010 se stal externím fotoreportérem agentury Mediafax pro Zlínský kraj a o rok později začal externě spolupracovat s agenturou ČTK. Od roku 2012 působí jako fotoreportér ve zlínské redakci deníku Mladá fronta Dnes.

    V průběhu výstavy se uskuteční beseda s lidmi, kteří oblast navštívili. Termín včas zveřejníme.





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)