Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Tisíciletá tradice české měny



Od: 18.7.2019 17:00  Do: 24.8.2019 17:00     Místo: Stará papírna, Volyňských Čechů 733, Žatec

Cena: zdarma

výstava o vývoji české měny




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci vás zve do Staré papírny na slavnostní zahájení výstavy Tisíciletá tradice české měny, které se uskuteční ve čtvrtek 18. července 2019 od 17 hodin.

    Výstava netradiční formou přibližuje hlavní mezníky měnového vývoje, jimiž český stát, který v období středověku a raného novověku představoval hlavního evropského vývozce mincovního stříbra, přispěl k dějinám peněžního oběhu.

    Výstavu připravilo Východočeské muzeum v Pardubicích ve spolupráci s Filozofickou fakultou Univerzity Pardubice a Českou mincovnou v Jablonci nad Nisou již v roce 2013 pro New York. Putovní výstava cestovala i po dalších amerických městech a od roku 2016 byla představena českému publiku, např. v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR.

    V letošním roce, kdy Česká národní banka slaví sto let zavedení československé měny a její peněžní jednotky česko-slovenské koruny, se výstava přímo nabízí. Na deseti panelech je představena tisíciletá tradice s bohatým obrazovým materiálem a galvanoplastickými kopiemi vzácných historických mincí z dílny restaurátora Michala Vojtěchovského. Autorem grafického návrhu výstavy je Ondřej Ulrich.

    V pobočce Stará papírna (Volyňských Čechů 733) v Žatci je k této výstavě pro děti i dospělé připraveno množství kvízů, soutěží a hádanek. Výstava potrvá do 24. 8.

     





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)