Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Komentovaná prohlídka výstavy Konzervovaná minulost



Od: 4.10.2018 17:30  Do: 4.10.2018 0:00     Místo: Dům U Zlatého prstenu



Přijďte se dozvědět více o tajích konzervátorské práce od autorů výstavy. Užijte si atmosféru výstavy Konzervovaná minulost s komentářem přímo v prostorách domu U Zlatého prstenu.




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    V rámci výstavy Konzervovaná minulost, kterou můžete navštívit v domě U Zlatého prstenu, pořádá Muzeum hlavního města Prahy sérii komentovaných prohlídek s autory.

    Výstava věnovaná konzervátorské práci poodhaluje to, co se odehrává v pozadí všech výstav a návštěvníkům zůstává běžně skryto. V rámci této akce můžete obdivovat dovednosti umělců a řemeslníků z dob minulých stejně tak jako schopnosti a technologie současných konzervátorů. Výstava Konzervovaná minulost se snaží přiblížit některé postupy konzervování keramiky, kovu, papíru, textilu či dřeva. Přijďte si o těchto technikách dozvědět více od samotných odborníků.

    Na výstavě Konzervovaná minulost máte možnost vidět díla umělců a řemeslníků tak, jak se dostanou do ruky konzervátorovi a sledovat procesy, které předcházejí jejich vystavení. Na vlastní oči uvidí individuální přístup konzervátorů ke každému artefaktu při volbě vhodného způsobu konzervace. Cílem jejich práce je pak zachovat sbírky tak, jak jsou, a zvýšit jejich odolnost vůči neúprosnému času.

    Komentovaná prohlídka má omezenou kapacitu, pro její návštěvu se proto registrujte na emailu: prsten@muzeumprahy.cz

     

    Kdy:

     

    čtvrtek 4. 10. 2018, 17:30

     

    Kde:

    dům U Zlatého Prstenu

                          

    Cena: 250 Kč





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)