Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Oděvní hry. 60 let umění a řemesla Střední průmyslové školy oděvní



Od: 20.11.2016 0:00  Do: 23.4.2017 0:00     Místo: Zámecký areál Ctěnice



Ve výstavních sálech zámku Ctěnice se od 20. 11. 2016 do 23. 4. 2017 představí tvorba studentů a absolventů pražské Střední průmyslové školy oděvní, jež si v letošním roce připomíná 60 let od svého založení, a mladší Vyšší odborné školy oděvního návrhářství, která byla otevřena na půdě SPŠO v roce 1996 jako subjekt poskytující navazující odborné terciární vzdělání.




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Výstava nabízí návštěvníkům ucelený výběr trojrozměrných oděvních artefaktů i plošných výtvarných projevů, předkládá možnost nahlédnout do tvůrčí atmosféry improvizované krejčovské dílny a díky doprovodným textům a tematickým workshopům poskytuje atraktivní pohled na podobu současného vzdělávání mladých oděvních tvůrců. Kolekce solitérních modelů i oděvních kompletů, minimalistické i expresivní návrhové studijní kresby, soubor obuvi i propagační grafické práce a další materiály umožňují zachytit pestrou škálu přístupů a interpretací aktuálního oděvního designu a současně zaznamenat i preciznost a tradiční kvality krejčovského řemesla, které dvojice škol předává generacím studentů již po několik desetiletí.

    Svým tematickým zaměřením výstava studentské tvorby pražské SPŠO a VOŠON současně doplňuje a rozvádí jednu z linií stále expozice ctěnického zámku „Řemesla v pořádku“, která se mj. věnuje historii profesního sdružování a vzdělávání členů cechovních spolků textilních a oděvních řemesel, a to od období středověku až do 20. století.

     

    V rámci výstavy jsou připraveny doprovodné programy:

    21.1.2017, 19.2.2017 (masopust) a 8.4.2017





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)