Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Na Mayovky nejen v máji



Od: 12.5.2016 17:00  Do: 30.9.2016 17:00     Místo: Regionální muzeum K. A. Polánka - hlavní budova muzea



Sběratelská výstava knížek Karla Maye ze sbírky Milana Tužila.




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci Vás srdečně zve na slavnostní otevření nové výstavy Na Mayovky nejen v máji, které se uskuteční v hlavní budově muzea v Husově ulici v Žatci 12. května 2016 od 17 hodin.V rámci vernisáže se představí Divadelní soubor Horní Počernice v režii Filipa Minaříka. Nenechte si ujít jedinečné setkání s Vinnetouem, Old Shatterhandem a Nšo-či.

    Na výstavě připravené ve spolupráci s Knihovnou Národního muzea v Praze a Muzeem Města Ústí nad Labem jsou prezentována především česká vydání knih Karla Maye ze sbírky Milana Tužila z Loun. Expozice je doplněna předměty, které byly inspirovány životem indiánských kmenů - najdete zde např. týpí, totem, kanoe, talismany, ale i oděv, zbraně a ozdoby. A nechybí ani pozdější reflexe Mayova díla v populární kultuře - připomínka filmových adaptací příběhů o dobrodružstvích Old Shatterhanda a jeho pokrevního bratra, slavného náčelníka Apačů Vinnetoua, či v současnosti již sběratelská záležitost - figurky indiánů a kovbojů. Výstava potrvá do 30. září 2016.

    A už teď se můžete těšit i na 20. května na desátou Muzejní noc v Žatci, která se ponese právě v originálním duchu indiánských tradic a zvyků. Program připravujeme ve spolupráci se žateckými organizacemi a Westernhobby Plzeň. Sledujte program na našich stránkách. 

     





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)