Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Soul - město obehnané hradbami (Praha)



Od: 25.9.2013 0:00  Do: 10.11.2013 0:00     Místo: Muzeum hlavního města Prahy - hlavní budova



Muzeum hlavního města Prahy a Historické muzeum města Soulu pořádají v hlavní budově Muzea na Florenci výstavu „Soul – město obehnané hradbami“.

 




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Výstava „Soul – město obehnané hradbami“ reflektuje městské hradby v rámci historie a urbanismu. Představuje městské hradby jako kulturní památku, jejíž význam se měnil v průběhu historie. Pomocí srovnávací grafické dokumentace hradeb mohou návštěvníci porovnat západní a východní část města. Kromě toho budou moci návštěvníci zhlédnout doprovodná videa o historii města a jeho současnosti. Dále se dozví více informací o výstavbě a vzniku hlavního města Hanjangu (dnešní Soul).

    Návštěvníci si budou moci prohlédnout fotografie hlavního města Jižní Koreje od českého fotografa a cestovatele Enrique Stanka Vráze. Soul navštívil v roce 1901, kdy stihl zachytit město před následným bouráním hradeb. Jeho fotografie jsou cenné pro srovnání Soulu na začátku 20. století a dnes. Vrázovy fotografie jsou uloženy ve sbírkách Náprstkova Muzea asijských, afrických a amerických kultur v Praze. Pro výstavu bylo zapůjčeno 34 fotografií.

    První městské hradby se začaly stavět v roce 1396, staly obraným prvkem, který dělil město od vnějšího světa. Vzrůstající modernizací pod japonskou nadvládou ztrácely hradby svou původní funkci. Do roku 1970 zmizela zhruba jedna třetina délky hradeb. V 70. letech 20. století odstartoval projekt na záchranu hradeb a tím i obnova jejich kulturní důležitosti.

    Ve dnech 19. a 20. 9. 2013 proběhnou v Muzeu na Florenci korejské dny. Na oba dny je připraven bohatý program.





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)