Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Na Písečný vrch a Milou (Žatec - Břvany - Bečov u Mostu)



Od: 8.6.2013 9:00  Do: 8.6.2013 17:00     Místo: Regionální muzeum K. A. Polánka Žatec - Břvany - Bečov u Mostu



turistický pochod RM a KČT Žatec Na Písečný vrch a Milou




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Regionální muzeum K. A. Polánka a Klub českých turistů Žatec pořádají turistický pochod v sobotu 8. června 2013 „Na Písečný vrch a Milou". Trasa cca 16 km se zajímavými lokalitami.

    Start: železniční stanice Břvany v 9:00
    Od železniční stanice vyrazíme po silničce směrem do centra obce, kde v kaštanové aleji odbočíme na první křižovatce vpravo a ulice (Ke Zřídlu) nás dovede na:
    stanoviště č. 1: brána areálu bývalého zřídla Kyselka Praga (orientační čas 9.10)
    Nadále pokračujeme zpět ke kaštanové aleji a po silnici II/250 do středu obce (směr Žatec) a dále až na téměř samý konec obce na:
    stanoviště č. 2: kostel sv. Martina v Břvanech (orientační čas 9.45)
    Vydáme se znovu k břvanskému nádraží, tentokrát můžeme využít méně frekventovanou ulici, která se odpojuje z návsi (Počeradská) a z které odbočíme doprava do ulice Za Školkou, a ta nás opět dovede ke kaštanové aleji. Od nádraží pokračuje po silničce lemované křovím a stromy směrem na Milou. Dejte pozor na správné odbočení ze silničky: odbočíme vlevo na polní cestu, která vede na levý vrcholek Písečného vrchu. Na cestě na vrcholek míjíme tabuli s popisem chráněného území a pastviny pro ovce a krávy. Pouze pěšinka nás dovede na:

    stanoviště č. 3: Písečný vrch u Bečova – 317,5 m n. m. (orientační čas 11.15)
    Zde si vás převezme pracovník muzea PhDr. Petr Holodňák a PhDr. Ivana Fridrichová-Sýkorová, Ph.D., která vedla na lokalitě archeologický výzkum. Provedou vás s obsáhlým komentářem po lokalitě až na druhý vrcholek Písečného vrchu nad obcí Milou. Během této procházky je počítáno i s odpočinkem na oběd (celkem 1,5 hod.). Odtud sestoupíme z Písečného vrchu již po modré turistické značce, která nás provede obcí Milá a přivede na úpatí stejnojmenného kopce a na:

    stanoviště č. 4: vrchol Milá – 510 m n. m. (orientační čas 14.00)
    Z vrcholku sestoupíme stejnou cestou až na úpatí a pokračujeme dále po modré turistické značce až do Bělušic a dále do Bedřichova Světce, kde z křižovatky se silnicí do Skršína sestoupíme na náves a na:


    stanoviště č. 5: kostel sv. Jakuba v Bedřichově Světci (orientační čas 15.30)

    Zde si prohlédneme interiéry kostela. Odtud je to již jen kousek znovu po modré turistické značce z výše zmíněné křižovatky do:

    Cíle dnešního pochodu: náměstí v Bečově u Mostu (orientační čas: 16.45)

    Odjezd autobusu pro přihlášené účastníky do Žatce v 17.00

    Doprava autobusem: přihlášky a platby přijímá p. Kochová, tel.: 723342496  v pokladně Městského divadla Žatec pondělí až čtvrtek od 14 do 17 hodin do konce května a potom po telefonické domluvě. Cena dopravy tam a zpět pro členy KČT 40,- Kč, pro ostatní 60,- Kč. Odjezd od muzea v 8.30.

    Doprava individuální: Žatec hlavní nádraží odjezd 7.35 směr Most, přestup v Postoloprtech a Lounech odjezd v 8.27. Příjezd do Břvan v 8.38. Zpáteční spoj vlak ze stanice Bečov do Loun a Žatce (s přestupem v Lounech a Postoloprtech) odjezd v 17.09!





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)