Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Dírkou tam a sem (Žatec)



Od: 18.4.2013 17:00  Do: 9.6.2013 17:00     Místo: Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci - hlavní budova

Cena: základní 30,- Kč, snížené 20,- Kč, rodinné 60,- Kč, hromadné výpravy MŠ 5,- Kč, ZŠ a SŠ 20,- Kč

sběratelská výstava knoflíků




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci vás zve na další sběratelskou výstavu „Dírkou tam a sem“, která bude zahájena vernisáží 18. dubna 2013 od 17 hodin v hlavní budově s hudebním vystoupením žáků ZUŠ v Žatci.

    Když se řekne slovo KNOFLÍK, vybavíte si obyčejný malý kulatý předmět, který sám o sobě nestojí ani za zmínku. Ale jak nás dokáže potrápit či vyvést z rovnováhy, když se v nevhodné chvíli třeba utrhne nebo jen rozepne a odhalí to, co mělo být skryto! V takové chvíli může být tím nejdůležitějším předmětem na světě. Výstava ze soukromé sbírky paní Aleny Hrdličkové z Prahy vás provede nejen historií této pro nás již zcela běžné součásti oděvu, ale seznámí i s tím, proč vůbec knoflíky vznikly, jaké materiály a postupy se při jejich výrobě používaly. Zjistíte, že vedle malého obyčejného knoflíku existuje široké spektrum knoflíků - doslova mistrovských kousků, které zcela určitě stojí za to vidět! Představíme knoflíky nitěné, skleněné, kovové, dřevěné, plastové, kostěné a perleťové atd.

    Jako doprovodnou akci jsme po celou dobu výstavy připravili, pro malé i velké návštěvníky, „Knoflíkové hrátky“. Přijďte se přesvědčit, co takový malý a užitečný předmět vykouzlí zábavy! Nabízíme soutěže v přišívání, zapínání, házení nitěného knoflíku na čáru, skládání knoflíkového puzzle, tvoření knoflíků z moduritu, ze samo schnoucí keramiky a mnohé další. Knoflíky pro hrátky dodala firma Antonín Šlesinger – výroba nitěných knoflíků spol. s.r.o z Jablonné nad Orlicí, Stoklasa – velkoobchod z Kravař, Styl – výrobní družstvo knoflíkářů ze Studené a Knoflíkářský průmysl a.s. Žirovnice.

    Výstava potrvá do 9. června 2013. Školní výpravy prosíme nahlásit předem na tel. čísle 608 200 697 .

     





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)