Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Výstava PROSTOR – BARVA – TVAR (Rokycany)



Od: 4.4.2013 17:00  Do: 5.5.2013 16:00     Místo: Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech

Cena: 10,- dospělý; senioři a děti do 15 let 5,-; děti do 6 let a ZTP- zdarma

Výstava tří členů rodiny Niebauerových, výtvarníků z Rokycan, prezentuje tapiserie, drátované prostorové objekty a obrazy. Výstava je otevřena denně kromě pondělí v době od 8 do 16 hodin. polední přestávka 12 - 12,30.




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce

  • Externí fotogalerie


    Podrobné informace:


    Výstava PROSTOR – BARVA – TVAR.

    Zde se můžete seznámit s výtvarnými díly autorů Pavla Niebauera, Zdeny Niebauerové-Králové a Evy Králové.

    Ze svých děl prezentuje Pavel Niebauer výtvarné zpracování kovových sítí a drátů, jež vytvářel v letech 2009-2011. Hlavním tématem jeho kompozic je plastické vytváření rastrů a geometrických tvarů, uváděných do souvislostí se strukturami materiálů běžně se nacházejících v přírodě. Autor ztvárňuje kombinovanými technikami především náměty z volné přírody, města nebo příbytku, ale i pouhé fragmenty těchto struktur.

    Zdena Niebauerová-Králová představí na výstavě kolekci aradecorů (netkaná tapiserie) a výběr volné keramiky. V aradecoru vzniká plošná kompozice pokládáním nespředeného vlněného rouna, vytváří měkké přechody a barevné valéry, takže vzbuzuje dojem malby textilním vláknem. Volnou keramiku představuje prostorové tvarování silného plátu, na němž se rozvíjí reliéfně řešený motiv. Autorka se ve svých dílech nechává inspirovat zejména přírodou, z jejích děl je patrné, že dává přednost především tvorbě v materiálu.

    Eva Králová prezentuje ucelený obrazový soubor, jehož základem je její absolventská práce, kterou v roce 2011 zakončila studium na Katedře výtvarné výchovy Pedagogické fakulty Západočeské univerzity v Plzni. Inspirací jejích výtvarných děl byla moderní sakrální stavba Komunitního centra sv. Prokopa v pražských Nových Butovicích. Tato sakrální stavba byla výzvou ke spojení racionálních geometrických forem s duchovní tématikou.

    Vernisáž výstavy se koná 4. 4. 2013, mimořádně od 17.00 hod.  Výstava potrvá do 5. 5. 2013. Navštívit ji můžete v běžné otevírací době: úterý-neděle 8.00-12.00, 12.30-16.00.

    Těšíme se na Vaši návštěvu!





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)