Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Libor Obršlik: Krajiny a Kytice (Jihlava)



Od: 22.3.2013 9:00  Do: 19.5.2013 17:00     Místo: Muzeum Vysočiny Jihlava



V prostorách muzejních arkád představí autor olejomalby klasické krajiny převážně z Vysočiny a abstraktní tvorbu inspirovanou Kyticí K. J. Erbena a Májem K. H. Máchy




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Muzeum Vysočiny Jihlava pořádá v termínu od 22. března do 19. května 2013 výstavu obrazů jihlavského autora Libora Obršlika.

    Umělec se prezentuje svými novými díly inspirovanými básněmi a baladami Karla Jaromíra Erbena Kytice a Karla Hynka Máchy Máj.

    Libor Obršlik není autor veřejnosti neznámý, v Jihlavě se před padesáti lety narodil a v Jihlavě také žije a tvoří. Je autodidakt, zabývá se různými malířskými styly a technikami. Profesně se výtvarné práci věnuje od roku 1996. Postupem času získal řemeslnou zručnost, kterou stále zdokonaluje.

    Je autorem mnoha obrazů moderních kompozic, inspirací mu byl například souboj dobra a zla či věčný protiklad - nebe a peklo. Jeho oblíbeným námětem je také dívka a žena v různých podobách. V současnosti se zabývá většími formáty obrazů s náměty ze života se všemi jeho radostmi a strastmi.

    Autor se rovněž věnuje malbě krajiny, a to většinou Vysočiny. Rád maluje místa, která navštívil a která mu přirostla k srdci nebo ho jinak oslovila.

    Má za sebou několik desítek samostatných výstav, poslední byly v roce 2012 v Městském kulturním středisku v Kyjově a v Galerii v Suterénu Horáckého divadla Jihlava.

    Z olejomaleb Libora Obršlika vyzařuje pozitivní energie, kterou by rád přenesl i na návštěvníky výstavy v jihlavském muzeu.





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)