Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Historické slavnosti k výročí 700 let od udělení městských privilegií městu Sokolov



Od: 25.5.2013 9:00  Do: 25.5.2013 22:00     Místo: město Sokolov, Sokolov, 35601

Cena: zdarma

9:00 – 22:00, Staré náměstí. Zahájení slavností Otevření tržiště – dobové stánky, vojenské ležení, taverny, ukázky historických řemesel. 10:00, sokolovský zámek a okolí Zahájení programu na různých místech.




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Místo č. 1: Rytířský turnaj na koních. Dvakrát denně rytířský turnaj na koních v různých turnajových disciplínách.

    Místo č. 2: Rytířský tábor. Rytířské stany, výstava zbrojí a zbraní. Dvakrát až třikrát denně šermířské vystoupení. Dva druhy – gotika a renesance. Na tomto místě budou zároveň vystupovat v určených časech dobové tanečnice.

    Místo č. 3: Jednoduchá tribuna pro vystoupení hudební skupiny Arcus se zázemím v rytířském stanu.

    Místo č. 4: Provazochodec

    Místo č. 5: Sokolník. Volná plocha pro předvádění letu ptáků a zároveň místo pro postavení přístřešku pro ptáky.

    Atrakce pro děti. 9:30 – 10:30, Hudební klub „M“, Městský dům kultury Sokolov Přednáška o historii Sokolova pro pozvané hosty Přednáší historik Muzea Sokolov. 10:00 – 17:00, sokolovské muzeum Živé obrazy Koncipovaný příběh z historie Sokolova, několik stanovišť v místnostech na zámku. Prohlídky pro 15 – 20 osob po 30 minutách. 11:00, Staré náměstí – část u Klášterního kostela sv. Antonína Paduánského – seřadiště průvodu Průvod městem (předem určenou trasou) Účastní se všichni kostýmovaní účinkující, bubeníci, vlajkonoši, zbrojnoši a měšťané – účast kostýmované veřejnosti vítána – v čele královi poslové, které očekává na pódiu na náměstí městská rada a nastává: ceremoniál předání listin, poděkování a proslov starosty, inscenovaná scénka v dobovém koloritu. 12:30 – 20:00, Staré náměstí Vystoupení pouličních divadel, šermířů a kejklířů nejen na hlavním pódiu, ale i na různých scénách na náměstí 14:00 – 15:00, Hudební klub „M“, Městský dům kultury Sokolov Přednáška o historii Sokolova pro veřejnost Přednáší historik Muzea Sokolov. 15:00, vstupní foyer MDK Sokolov Vyhodnocení soutěží DDM i Městské knihovny, předání cen Účast představitelů města, soutěžících, zástupců DDM i Městské knihovny, vernisáž výstavy prací. 20:00 – 22:00, hlavní pódium Závěrečná show na hlavním pódiu včetně ohňových vystoupení





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)