Přihlásit
Mobilní verze s GPS

ARABELA SE VRACÍ (Svitavy)



Od: 30.1.2013 9:00  Do: 31.3.2013 17:00     Místo: Městské muzeum a galerie ve Svitavách

Cena: 40,- / 60,-

Na výstavě si celkem připomenete 50 kostýmů jak z první 13ti-dílné série Arabela (1979-80), tak z 26ti-dílného pokračování Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (1990-93).




  • Mapa místa akce




    Podrobné informace:


    Je tu vystaveno padesát kostýmů, a to jak z první třináctidílné série z let 1979–1980, tak z pokračování Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek, které bylo natočeno na počátku devadesátých let. Kromě samotných kostýmů tu jsou představeny také nezbytné rekvizity, jako je kouzelný prsten, křišťálová koule, cestovní plášť či královské koruny. Autorská výstava Petra Lukase, Jana Marouška a Viktorie Knotkové využívá kostýmů a rekvizit zapůjčených z fundusů a skladů České televize. Poprvé byla výstava představena v únoru 2009 v letohrádku Mitrovských v Brně. Následně si ji mohli lidé prohlédnout například v Praze, v Táboře, v Jihlavě či v Olomouci a Velkém Meziříčí. Pod oblíbeným příběhem je podepsána známá autorská dvojice - scénárista Miloš Macourek a režisér Václav Vorlíček. Hlavní roli Arabely ztvárnila slovenská herečka Jana Nagyová, v dalších rolích se objevili mimo jiné Vlastimil Brodský, Jana Brejchová, Vladimír Menšík, Jiří Sovák či Stella Zázvorková.

    vstupné 60,- Kč

    zlevněné vstupné 40,- Kč

    Pro dětské skupiny je k výstavě připraven program, kdy se dětem bude věnovat lektorka a děti si zde nebudou kostýmy jen prohlížet, ale samozřejmě si také budou moci některé šaty či klenoty vyzkoušet. Jsou připraveny různé interaktivní prvky v samotné výstavě, což bude pro děti jistě příjemným překvapením. Také tu bude čekat kvíz, kde se přesvědčíme, jestli děti pohádkový seriál opravdu dobře znají.

    Doporučený čas: 60 – 90 minut (je možno domluvit předem jinak)

    Cena: 30Kč/žák, pedagogický doprovod zdarma, (v ceně výtvarné pomůcky,výukové listy a lektor)





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)