Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Listovací výstava středověkými rukopisy



Od: 29.6.2012 16:00  Do: 31.8.2012 0:00     Místo: Kostel sv. Petra a Pavla v Plzni-Liticích



Unikátní výstava s možností prolistování třemi desítkami faksimilií
středověkých rukopisů v originální velikosti s bohatými dobovými ilustracemi.




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Po oba prázdninové měsíce nabízí kostel sv. Petra a Pavla v  Plzni – Liticích unikátní výstavu středověkých rukopisů, kde si návštěvníci budou moci vlastnoručně prolistovat tři desítky faksimilií středověkých biblí a žaltářů s bohatými dobovými ilustracemi.

    Slavnostní vernisáž výstavy proběhne v pátek 29. června 2012 v 16.00 hodin s úvodním slovem generálního představeného Koinonie Jan Křtitel P. Alvara Grammaticy.

    Návštěvníci výstavy si mohou prolistovat a podrobně prohlédnout např. Oxfordskou apokalypsu, Bibli sv. Ludvíka, Byzantský purpurový evangeliář ve zlatě a stříbře ze 6. stol., Lekcionář ze Sankt Peterburgu, Utrechtský žaltář, Bibli Václava IV. a několik desítek dalších exponátů, které zapůjčila rakouská firma ADEVA, světově proslulá výrobou faksimilií z nejrůznějších historických období.

    Výstava je přístupná denně až do 31. srpna 2012. Pokud nebude kostel otevřen, zájemci o prohlídku nechť zazvoní u vchodu sousední budovy Koinonie Jan Křtitel. Prohlídku lze také předem domluvit, kontakt na www.koinonia.cz





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)