Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Karlovarský týden 2010



Od: 6.10.2010 0:00  Do: 9.10.2010 0:00     Místo: Hotel Thermal, I. P. Pavlova 2001 11, Karlovy Vary



Ve dnech 6. až 9. října 2010 se uskuteční již 5. ročník Karlovarského týdne, jehož součástí jsou již tradičně nejstarší Mezinárodní filmový festival sturistickou tématikou TOURFILM, Lázeňský festival a Lázeňská konference Sdružení lázeňských míst. Karlovarský týden - festival prezentací v cestovním ruchu a lázeňství je jedním zdůležitých marketingových nástrojů České centrály cestovního ruchu, agentury CzechTourism. Partnery projektu jsou Avant promotion (TOURFILM), České lázně v Evropě (Lázeňský festival) a Sdružení lázeňských míst ČR




  • Mapa místa akce




    Podrobné informace:


    TOURFILM

     

    Součástí 43. ročníku nejstaršího Mezinárodního filmového festivalu turistických filmů na světě TOURFILM je 17. Národní filmový festival turistických filmů TOUR REGION FILM. Oba festivaly se uskuteční ve dnech 6. - 7. října 2010 vKarlových Varech. Denní program festivalů (soutěžní projekce, prezentace, výstavy, setkání shosty) bude probíhat vhotelu Thermal. Pro slavnostní předávání cen TOUR REGION FILM a Gala Award Ceremony TOURFILM 2010 a pro společenské večery byly vyhrazeny reprezentační prostory Grandhotelu PUPP.

     

    Hvězda festivalu

    Českou republiku poprvé navštíví hvězda britské televizní společnosti BBC Charlotte Uhlenbroek. Současná jednička této televize spořady o životě a komunikaci opic vAfrice či vAsii. Uhlebroek je jakousi nástupkyní Sira Davida Attenborougha a Jane Goodall (hlavní hvězda TOURFILMu 2004) a zároveň autorkou a průvodkyní celé řady knih a filmů. Pracuje vpralesích, kde natáčí unikátní seriály zběžného života divoce žijících zvířat. Attenborought o ní řekl: „Moc rád bych viděl Charlotte vmé roli. Ví, o čem mluví a bude mou vynikající nástupkyní."

     

    Česká cestovatelská špička

    Na TOURFILMu se mj. představí doyen českých cestovatelů Dr. Miloslav Stingl, který zde oslaví své 80. narozeniny. Cestovatel, moderátor a režisér Petr Horký představí cestu na Severní pól a přechod Grónska na lyžích, Pavel Blažek zase první český přechod zamrzlého jezera Bajkal na Sibiři, Libor Špaček a Petra Doležalová budou vyprávět o sopečném ostrovu Mauricius na souši i pod vodou, manželé Klempířovi nás zavedou mezi Eskymáky do Grónska, Martin Mykiska představí Ladak očima české rodiny a vystoupí zde i známý český houslový virtuóz Jaroslav Svěcený či účastník expedice Mika Horna, Simon Havas.

     

    Televizní a filmová Projekce

    Dramaturgie letošních projekcí filmů sturistickou tématikou má velmi bohatou nabídku. Už to, že se do soutěže přihlásily snímky ze 136 zemí světa, naznačuje, že ne každý divák může zhlédnout veškerou projekci. Proto bylo organizátory rozhodnuto o členění filmů podle světadílů. Časový program jednotlivých projekci nabídnou již před festivalem webové stránky festivalu tak, aby se diváci mohli jednoduše orientovat a připravit si svůj vlastní „sledovací" plán. Letos se mezi snímky objeví nově produkce společností National Geografic či Travel Channel Int.

     

     

     

     

     

    Další doprovodný program

    Ve veřejných prostorách hotelu Thermal bude připravena unikátní fotografická výstava dvou špičkových dobrodruhů, fotografů a potápěčů Libora Špačka a Petry Doležalové - Útěk na Mauricius (www.escapetonature.eu ). Další výstavu připravili organizátoři festivau TOURMAP, na které se diváci mohou seznámit a prohlédnout mapy a cestovatelské průvodce zcelého světa.

     

    Televize a rozhlas na TOURFILMu

    V hale hotelu Thermal bude zřízena cestovatelská kavárna, ve které budou pro snadný přehled o dění vsousedních projekčních sálech umístěny plazmové televize. Pódium bude situováno u restaurace Moser a dne 6. října zněj bude po celé odpoledne vysílat Český rozhlas 2 Praha. Dne 7. října se na pódiu představí celoplošné české televizní stanice se svými pořady o cestování: Česká televize, TV Prima, TV Barrandov a internetová televize STREAM. Diváci se dozví mnoho zajímavostí ze zákulisí pořadů Svět 2010, Objektiv, Toulavá kamera, Hvězdy na cestách kromě tvůrců nebudou chybět i známé televizní tváře.

     

    Adrenalinové sporty vlázeňské zóně

    Diváci senebudou nudit ani před hotelem Thermal, organizátoři festivalu pro ně připravili celou škálu adrenalinových sportů (aquaball vbazénu, trampolíny, segway, skákací boty, skákací hrad, skákací obří flaška, horkovzdušný balón, turistický autobus PRAGA zroku 1925). Všechny atrakce budou zcela zdarma.

     

    Program a registrace kúčasti na festivalu

    Bezplatná registrace a podrobný program festivalu včetně upoutávek na jednotlivé programy jsou kdispozici na stránkách www.tourfilm.cz

     

    Lázeňský festival

     

    Sedmý ročník, padesát odborných subjektů, prestižní cestovní kanceláře

    Již 7. ročník Lázeňského festivalu bude tradičně zaměřen na zahraniční odbornou veřejnost. Představitelé cestovních kanceláří a médií zde získají ucelené informace o tom nejlepším zčeského a moravského lázeňství. Vletošním roce se organizátoři sakvizicí zaměřili na Izrael, Skandinávii, Německo a země Beneluxu.

    Očekávají také zástupce cestovních kanceláří zRuska a Ameriky. Do Karlových Varů se sjedou hosté zastupující 50 odborných subjektů zcelého světa. Mezi nejvýznamnější společnosti patří izraelská rozhlasová a televizní společnost IBA-Israeli Broadcasting Authority, která operuje na 4 hlavních televizních programech (vysílají v hebrejštině, arabštině, angličtině a zprávy ve 14 jazycích) a několika rozhlasových stanicích.

     

    Mezi prestižní cestovní kanceláře, které se zúčastní festivalu je TOPAZ TOURS Ltd., která na trhu cestovního ruchu působí již od roku 1973, a vlastní 4 pobočky po Izraeli. Obchoduje s širokou veřejností, ale také s významnými zástupci burz a IT managementu. Jednou z jejich specialit je existence oddělení TOP SPA, prostřednictvím něhož společnost nabízí balíčky a cesty do lázní po celé Evropě a také do Česka. Ve Varech se akredituje také holandská jednička na trhu, CK Gelderesch Reizen. Chybět nebudou ani Německé cestovní kanceláře, které operují na trzích celého světa. České subjekty již zaznamenaly dobrou spolupráci se společností RTM - TOURS, která se zároveň věnuje akvizici dalších významných zástupců zNěmecka.

     

    Lázeňský workshop a ocenění

    Mezi nejvýznamnější obchodní setkání bude bezesporu patřit Lázeňský workshop v sanatoriu Richmond. Dne 7. října zde budou probíhat kontraktační jednání mezi českými lázeňskými společnostmi a zahraničními subjekty.

    Lázeňský festival bude udělovat cenu Lázeňská společnost České republiky roku 2010 a dále ve spolupráci sdeníkem DNES cenu Lázeňské místo České republiky, o které rozhodnou sami čtenáři. Cenu poroty a cenu Trendy kluci, již tradičně vyhlásí mediální partner festivalu C.O.T. média. Cena Lázeňská síň slávy zůstává otevřena a bude udělena pouze vpřípadě nominace jedinečné osobnosti českého a moravského lázeňství, zřad lázeňských lékařů.

     

    Prezentace lázní pro veřejnost

    Mezi inovace letošního ročníku rozhodně patří prezentace českých lázní pro veřejnost. Vsobotu 9. října, proběhne losování o oblíbené víkendové pobyty. Atraktivní swingový program sochutnávkami becherovky, lázeňských oplatek a nabídkou léčebných pobytů podtrhne příjemnou atmosféru lázeňského festivalu.

    Více informací: www.spalife.info

     

     

    Lázeňská konference

     

    „Jedeme do lázní" - téma 13. konference Sdružení lázeňských míst, která se bude konat dne 6. října 2010 v hotelu Thermal v Karlových Varech. Akci pořádají Sdružení lázeňských míst ČR ve spolupráci sagenturou CzechTourism, Odborovým svazem zdravotnictví a sociální péče ČR a Svazem léčebných lázní. Na konferenci se sejde přibližně stovka účastníků, mezi nimiž nebudou chybět starostové lázeňských míst, představitelé lázeňských společností, zástupci krajů, ministerstev a vzdělávacích institucí, zajímající se o oblast lázeňství.

    Témata konference:

    • Nabídka turistických služeb
    • Zahraniční klientela vlázních (setrvalý pokles zahraniční klientely, jeho příčiny, dopady na lázně, možnosti - východiska, způsoby řešení)
    • Konflikt tradičního lázeňství a wellness - kudy vede cesta pro provozovatele a pro klienty
    • Cenová konkurenceschopnost - možnosti snižování nákladů

    Tradiční součástí konference je i seminář pro zahraniční lékaře, tentokrát ze Skandinávských zemí - Švédska a Norska, kterým čeští lékaři představí možnosti lázeňské péče v ČR.





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)