Ski Areál Troják (lyžařské středisko)


Seznam lokalit v okolí


lyžařský vlek, snowpark Ski Areál Troják (lyžařské středisko) vzdálenost: 0 km

Hostýnské vrchy patří k frekventovaným oblastem sjezdového i běžeckého lyžování, zimní turistiky, rekreace a jiných pohybových aktivit. Ski Areál Troják (583 m.n.m) leží ve stejnojmenném sedle na hranicích okresů Kroměříž, Vsetín a Zlín. 

Od poloviny prosince do poloviny března má zpravidla dobré sněhové podmínky. Dva lyžařské vleky Tatrapoma a tři dětské lanové vleky jsou od hlavní komunikace vzdáleny jen několik desítek metrů. Svah „A“ a dětské hřiště jsou plně pokrývány vrstvou technického sněhu, který umožní garantovat provoz 100 dnů v roce, na třech vlecích.

Ski Areál doplňují služby jako je půjčovna lyžařského a snowboardového vybavení, lyžařská a snowboardová škola, půjčovna dětských sněžných skútrů, skútr taxi a další.

U příjezdové komunikace je velké parkoviště pro 10 autobusů a 150 osobních automobilů. Je po celou zimní sezonu upravováno a zákazníci areálu zde mohou parkovat ZDARMA!

5 lyžařských vleků má kapacitu 2350 osob za hodinu. Ski Areál Troják svými terény uspokojí rodiny s dětmi, lyžaře začátečníky i pokročilé. Lyžařský prostor hřebene na Trojáku umožní návštěvníkům také možnost běžeckého lyžování. Lyžařské stopy jsou vedeny oběma směry po hřebenu na Tesák, Tři kameny, Hostýn až do Bystřice p.H. Na opačnou stranu na Bludný, Čečetkov, Lazy až do Valašského Meziříčí. Strojově je od roku 2009 upravováno 6 km tratí. 

Celé zázemí pro sportovce a rekreanty je doplňováno stravovacími i ubytovacími kapacitami. Hotel Troják a Hostinec Trojáku, s bazénem , saunou, několika bowlingovými drahami . Oba objekty jsou vzdáleny od hlavní komunikace a parkoviště jen několik desítek metrů.


Kompletní informace o lokalitě > | Přidat fotografii | Ohodnotit


zdroj: www.KrasneCesko.cz