Slušovice (město)


Seznam lokalit v okolí


město, městys Slušovice (město) vzdálenost: 0 km

V roce 1996 získaly Slušovice status města, čímž se staly ve své době nejmladším a zároveň nejmenším městem zlínského regionu.

V posledních letech se investiční činnost města Slušovice zaměřila zejména na úpravu a usměrňování dopravy v centru města, především v zájmu zvýšení bezpečnosti chodců. Bylo zbudováno několik dětských hřišť, zrekonstruována městská knihovna, která po modernizaci rovněž nabízí veřejnosti přístup k internetu. Pro podporu kulturního a společenského života ve městě bylo zřízeno městské kulturní středisko, které je využíváno k zájmové činnosti mládeže a zároveň umožňuje pořádání koncertů či výstav. Před třemi lety byla poprvé uspořádána "Slušovká kulturní jeseň", akce, z níž vyrostla nová tradice. Tato kulturní událost, která je organizována ve spolupráci vedení města a místního farního úřadu, zpestřuje občanům města podzimní období nabídkou několika koncertních vystoupení různých žánrů.

Dominantou města a zároveň jeho jedinou významnou historickou památkou je farní kostel Narození sv. Jana Křtitele, jehož současná podoba začala vyrůstat v roce 1812. Před několika lety získal kostel novou střechu, byla opravena venkovní fasáda a také interiér budovy se dočkal nové malby. Tyto úpravy byly financovány z veřejných sbírek ve farnosti, mezi podnikateli, občany a také za přispění města Slušovice a okolních obcí.

Za prohlídku určitě stojí také místní dostihový areál, který je největším areálem s klopenou dráhou na území Moravy. Každoročně se zde pořádá několik dostihových dnů. Uvnitř dostihové dráhy pak našlo své místo kvalitní golfové hřiště pro začátečníky. Na kopci Bílá Hlína najdete letiště, v jehož areálu sídlí také škola pro výcvik pilotů ultralehkých letadel a případní zájemci si zde mohou rovněž dohodnout vyhlídkový let nad naším regionem. Kulturní stravování s bohatým výběrem jídel i nápojů nabízí místním i návštěvníkům několik restaurací. Zárukou bohatého sportovního vyžití je krytá hala a venkovní víceúčelové hřiště u Základní školy Slušovice, kde najdete mimo jiné venkovní tenisový kurt s umělým povrchem a hřiště na minigolf.

Slušovice jsou zároveň východiskem řady výletů a turistických i cykloturistických tras do kouzelné přírody Vizovických a Hostýnských vrchů. Turistické stezky jsou dobře značeny a nabízejí možnost nezapomenutelných panoramatických výhledů do dalekého okolí. Ostatně přijeďte se přesvědčit! Budete vítání. A věřte, že valašská příroda Vás určitě osloví a vybídne k opakovaným návštěvám.


Kompletní informace o lokalitě > | Přidat fotografii | Ohodnotit


zdroj: www.KrasneCesko.cz