Cafe Korek - Klášterec nad Ohří (restaurace)


Seznam lokalit v okolí


restaurace, hostinec, kavárna Cafe Korek - Klášterec nad Ohří (restaurace) vzdálenost: 0 km

afe Korek je nově otevřená kavárna v Klášterci nad Ohří. Můžete si u nás v příjemném nekuřáckém prostředí vychutnat především kávové speciality z vybraných směsí kávy z pražírny LaBoheme. Na své si přijdou i milovníci čajů, čokolády, domácích limonád a horkých nápojů připravených z domácích sirupů vlastní výroby a mnoha dalších dobrot z našeho sortimentu.

Pro děti máme připraven hrací koutek, aby si rodiče mohli v klidu posedět.

Mysleli jsem také na milovníky golfu, kteří si u nás mohou spravit náladu na golfovém trenažeru (full swing golf). Rádi Vám v případě zájmu zajistíme golfovou výuku s naším trenérem Láďou Trubačem.

K dispozici je rovněž krásný a prostorný salonek pro pořádání oslav, firemních školení nebo jednání. Na  tyto akce pro Vás rádi připravíme vše potřebné, od výzdoby, dortu, programu na dětskou oslavu, až po přípravu bohatého rautu a občerstvení.

Přijďte si k nám odpočinout a načerpat energii.

Historie

Historie domu, ve kterém naleznete Cafe Korek, je více jak 100 let dlouhá. Bohužel se v archivech nedochovala žádná původní dokumentace, takže nelze přesně říci, jak je starý. Nicméně z dochovaných dobových fotografií je zřejmé, že zde kdysi bylo řeznictví, penzion a restaurace. V pozdějších dobách byl pak objekt využíván jako prodejna a výrobna lahůdek a také jako ubytovací hostinec a restaurace "Ohře" - tuto ceduli máme schovanou :-) Většina obyvatel našeho města však celému domu neřeknou jinak, než Korek. Je to dáno polohou u výrobního areálu, kde se zpracovává právě korek. V historii objektu docházelo k ne zrovna zdařilým stavebním zásahům a následně po roce 1990 k postupné devastaci a chátrání objektu. V roce 2013 jsme pak začali připravovat samotný projekt Cafe Korek, kdy jsme ve spolupráci se studiem Archigroup hledali cestu, jak vytvořit prostředí, ve kterém by se hosté cítili příjemně a zároveň byla maximálně zachována atmosféra tohoto místa. Strávili jsme dlouhé týdny pečlivým plánováním, zvažováním, přemýšlením a postupnými úpravami projektu, než jsme si mohli s klidným svědomím říct - to je ono! Následně jsme s Vojtou Polehlou, naším skvělým baristou, ladili sortiment a vybavení. Nic jsme prostě nechtěli nechat náhodě :-)

Současnost

Naše kavárna byla po náročné rekonstrukci otevřena v říjnu 2014. Celému projektu, jeho přípravě a samotné rekonstrukci jsme se věnovali více jak rok. Před samotným otevřením pak následovali dlouhé týdny zkoušení, školení personálu a dolaďování provozu.

V rámci rekonstrukce zůstaly zachovány původní klenbové stropy a cihlové zdivo, došlo k otevření celého spodního patra samotné kavárny a také jsme přistavěli prostor s nádhernou knihovnou. Tento byl původně zamýšlen jako prostor určený pro kuřáky, ovšem nakonec jsme se rozhodli, že toto nádherné místo nemůžeme takto znehodnotit :-) Proto je celá kavárna koncipovaná jako nekuřácká. Pro kuřáky je v současné době budována zastřešená terasa.

Přijďte se podívat a prožít unikátní atmosféru Cafe Korek, určitě to stojí za to.

Doufáme, že se Vám u nás bude při Vaší návštěvě líbit. Pokud by jste s čímkoliv nebyli spokojeni, budeme rádi, když nám to dáte vědět. Buď přímo v kavárně při Vaší návštěvě, nebo využijte níže uvedených kontaktů. Vážíme si názoru našich zákazníků.


Kompletní informace o lokalitě > | Přidat fotografii | Ohodnotit


zdroj: www.KrasneCesko.cz