Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Mečichov (obec) [7092]



Obec Mečichov leží v okrese Strakonice na rozhraní Jihočeského a Plzeňského kraje. Nachází se uprostřed trojúhelníku, jehož vrcholy tvoří města Strakonice, Blatná a Horažďovice. Nejvzdálenější, ale zároveň dopravně nejlépe obslužné je okresní město Strakonice, vzdálené 18 km jižně, dále město Blatná, vzdálené 13 km severně a 10 km západním směrem, již v Plzeňském kraji, leží město Horažďovice. V okolí obce se rozprostírá členitá krajina, skládající se z lesů, rybníků, polí a luk. Soustava deseti rybníků se nachází západním směrem od obce.

První písemný záznam o obci Mečichov je z 18. století, kdy byla v roce 1741 postavena a zároveň vysvěcena kaple panny Marie a svatého Vojtěcha. Ta se nachází uprostřed rozlehlé, kruhové návsi, kolem níž jsou rozmístěny domy z původní zástavby obce, převážně zemědělské usedlosti. Severním směrem od obce, na zalesněném kopci zvaném Míšná hora, se nachází Svatá trojice, vyzdobená malbami na štukové omítce. Pod touto Svatou trojicí se údajně nachází hromadný hrob občanů, kteří zemřeli při morové epidemii.

Uprostřed návsi se nachází památník vojáků padlých v první světové válce, který byl vybudován z finančních příspěvků občanů obce a rodáků žijících v Americe. V obci se nachází pošta, prodejna smíšeného zboží, hostinec a několik drobných živnostníků. Funguje zde autobusová doprava do měst Strakonice, Blatná a Horažďovice. Je zde vybudován vodovod a plynovod. Připojení k internetu prostřednictvím Wi-Fi nabízí v současné době tři poskytovatelé.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie


Města, obce se stejným, nebo podobným názvem
Typ Název Vl. Zn. Okres
obec, osada Mečichov (obec) Strakonice



(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)