Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Otice (obec) [6520]



Geograficky se obec nachází v předhůří Nízkého Jeseníku. Páteří území je řeka Hvozdnice, Otice nejsou typickou obcí vesnického charakteru, mají stále více charakter poněkud vzdálenějšího předměstí Opavy, kam se s oblibou stěhují právě lidé v Opavě pracující.

Otice se nachází v oblasti osídlované už od pravěku, což také např. dokazují četné archeologické nálezy v okolí. První zmínka o obci  pochází z roku 1318 . Mezi významné kulturní památky v obci patří kaple Zvěstování Panny Marie, kaple sv. Tadeáše. Součástí obce je i osada Rybníčky, kde se nachází kulturní památka kaplička sv. Trojice.

Mezi touto osadou a Oticemi je průmyslová zóna, ve které jsou firmy s celorepublikovým významem např. ŠTENCEL TRANSPORT  s.r.o., KLASSA PLUS s.r.o., 1.SLEZSKÁ STROJNÍ a.s., TECHFLOOR s.r.o., INTERSNACK a.s., STROJÍRNA VEHOVSKÝ s.r.o., JATKA – KURKA s.r.o., ZP OTICE a.s., GAVENDA s.r.o..

Obec má bohatý kulturní a společenský život. Mezi největší a nejoblíbenější kulturní akce patří každoročně pořádané společenské plesy, kácení Máje, karmaše s doprovodnými pouťovými atrakcemi a taneční zábavy včetně hodů. Společenský život dále podporují různé zájmové a společenské organizace, mezi nimiž jsou nejoblíbenější sbory dobrovolných hasičů, sportovní (zejména fotbalové) kluby a spolky myslivců a chovatelů.

V Oticích lze využít tenisové kurty, hřiště na plážový volejbal či minigolf,  sportovní  (resp. fotbalové) hřiště.

 


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie


Města, obce se stejným, nebo podobným názvem
Typ Název Vl. Zn. Okres
obec, osada Otice (obec) Opava



(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)