Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Cítov (obec) [6012]



V roce 2008 žije v obci Cítov a Daminěves 1126 obyvatel. Máme 466 čísel popisných v obci Cítov a 37 v Daminěvsi. Věkový průměr je 37,5 let.

Z obce vyjíždí 60% obyvatel za prací převážně do Mělníka, Horních Počapel, Roudnice nad Labem, Kralup nad Vltavou a Prahy.

Hlavním zdrojem pracovních příležitostí v obci je Zemědělská Cítov, a.s., Gamagas Mělník s.r.o., Demorecykla s.r.o., Družstvo cementářů a místní drobné firmy. Je zde zámečnictví, zednictví, klempířství, soudní znalec, reklamní agentura, umělecký kovář, autodílna, sběrna kovového odpadu, práce autojeřábem, obchodní středisko, 2 prodejny potravin, 2 restaurace, z toho jedna slouží jako penzion a jedna nápojka.

V budově základní školy, která v roce 2004 prošla generální opravou, je i mateřská škola, školní družina a školní jídelna. Základní škola má 1. - 5. ročník, mateřská škola 2 třídy. Tělocvična základní školy je celý týden bezplatně využívána ke cvičení pro místní spolky, občany a mládež.

V budově obecního úřadu jednou týdně ordinuje praktický lékař pro dospělé a jednou týdně dětský lékař. Vedle obecního úřadu je požární zbrojnice. V budově číslo popisné 118 je mandl a kadeřnictví, naproti je letní koupaliště s občerstvením.

V obci Cítov je pošta, máme kulturní dům se sálem pro 120 lidí a obřadní síní. V tanečním sále se nekouří. Dále máme ve středu obce knihovnu, kde je každý pátek od 17,00 do 19,00 hodin bezplatný internet pro místní občany.

Dominantou obce je kostel sv. Linharta se zvonicí a Mariánským sloupem, vedle je fara a z druhé strany kostela sídlo rodu Lobkoviczů.

Máme hřbitov, 3 zastávky autobusu a zastávku železniční na trati Praha - Děčín. Naše hřiště má hřiště na fotbal, jedno tréninkové, 2 tenisové kurty, víceúčelové hřiště s umělým povrchem pro volejbal, nohejbal a košíkovou, asfaltovou plochu  pro volejbal, ale i kolečkové brusle, dětský koutek a šatny se sociálním zařízením. Sálové sporty, t.j. stolní tenis, floorball, cvičení Sokolů, aerobic a moderní tance se provozují v tělocvičně základní školy.

Starostka obce Ing. Marie Kulhánková Havelková


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie


Města, obce se stejným, nebo podobným názvem
Typ Název Vl. Zn. Okres
obec, osada Cítov (obec) Mělník
obec, osada Citov (obec) Přerov



(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)