Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Vysočina » okres Jihlava » obec, část obce (osada) » Vysoké Studnice (obec)

Vysoké Studnice (obec) [5482]



Vysoké Studnice mají 371 obyvatel a 130 čísel popisných. Z toho je trvale obydleno 98 domů. V obci je mateřská škola (19 dětí), prodejna Jednoty, hostinec U černého orla, hřiště, zemědělské družstvo. Do základní školy jezdí děti do Velkého Beranova. Do obce zajíždí lékař pro děti (každý týden), masér (každý týden) a kosmetička (1x za měsíc).

Obec se nachází 10 km na východ od Jihlavy na silnici do Brna. Dopravní dostupnost je dobrá, a to i v zimě. Autobusové spojení je v pracovní dny vyhovující, o víkendech jezdí autobusů pouze několik.

Obec se rozkládá v nadmořské 550-598 m n.m. Nejvyšším bodem katastru je Pahorek o výšce 607 m n.m. Katastrem obce prochází evropské rozvodí.

V obci je zavedena „Metopolitní síť“ – bezdrátové připojení k vysokorychlostnímu internetu.

Ze sportovních a kulturních akcí: nohejbalový turnaj, pravidelně se konají oslavy dne dětí a pálení čarodějnic spojené se soutěžemi pro děti, velikonoční a vánoční výstava (pořádá Svaz žen), ples SDH a Svazu žen, pouťová zábava, oslava dne matek s besídkou dětí z MŠ. Několik let fungoval dětský divadelní soubor, který se pravidelně zúčastňoval přehlídky školních souborů v Jihlavě v divadle Na Kopečku.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie


Města, obce se stejným, nebo podobným názvem
Typ Název Vl. Zn. Okres
obec, osada Vysoké Studnice (obec) Jihlava



(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)