Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Pardubický kraj » okres Pardubice » muzeum, galerie » Natura Park - Pardubice (muzeum)

Natura Park - Pardubice (muzeum) [43659]



Návštěvníky čeká interaktivní expozice věnovaná přírodě a soustavě Natura 2000, která se nachází v unikátní dřevostavbě inspirované pavoučí sítí a korunami okolních stromů. Expozici si návštěvníci mohou projít sami a s pomocí sedmi sad podkladů plnit různé úkoly, například ekologické skládačky, hmatové stezky, určit druhy stromů a rostlin nebo si odlít stopu zvířete v geologické expozici. Otevřeno je každý den v týdnu. Provoz centra ekologické výchovy zajišťuje Ekocentrum PALETA.

Ekocentrum PALETA je občanské sdružení zabývající se ekologickou výchovou se zvláštním důrazem na působení na děti a mládež. Od roku 2004 je Krajským koordinátorem Environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty Pardubického kraje.

Ekocentrum PALETA má bohatou nabídku programů zaměřenou na tvořivou činnost z přírodních materiálů (ovčí vlna, včelí vosk, ruční papír), poznávání přírodních zákonitostí a ekosystémů, globální problémy, vztah člověka k okolí či řešení problémů se separací a recyklací odpadů. K tomuto účelu provozuje specializované učebny - s živými zvířaty, s textilními loutkami pro mateřské školy, s tkalcovským stavem ap.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)