Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihočeský kraj » okres Strakonice » muzeum, galerie » Malé světy - Bavorov (muzeum)

Malé světy - Bavorov (muzeum) [42342]



Domečky pro panenky, modely a další drobnosti, sesbírané za více než čtyřicet let paní Gil Bomber.

Pamatujete si, když jste byli malí? Myslím opravdu malí, kdy se vám všechno ze světa dospělých zdálo příliš velké, kdy vám neustále někdo větší říkal, kam máte jít, co máte dělat… A potom vám někdo daroval domeček pro panenky, model garáže, nádraží s vláčky či  loutkové divadlo. 

Možná je pro Vás vyrobili rodiče, možná vám je koupila hodná tetička či strýček nebo jste je podědili po někom z rodiny. Není důležité, jak se k vám dostaly. Najednou zde byl malý svět, ve kterém jste vy sami začali rozhodovat. To vy jste mohli určovat, co se teď bude dělat, kam co přijde… 

Nyní  jsem přivezla svou sbírku z Anglie do Bavorova a vy tak máte báječnou příležitost zažít znovu ten zázračný pocit z dětských let nebo dopřát potěšení ze světa miniatur svým potomkům. 

Některé z domečků čeká renovace. Budete moci pozorovat mě, mojí dceru Alison a naše přátele při práci, jak s láskou vracíme domečkům jejich původní krásu. 

Možná se k nim budete chtít připojit a pomoci nám prostřednictvím účasti na řízených workshopech.

Do sbírky budou přibývat nové exponáty, kterým je potřeba věnovat zvláštní pozornost.  Vždy bude k vidění něco nového, vždy se něco změní – panenky, které popíjely čaj v obývacím pokoji, budou uklízet v podkroví nebo bude středověký dům nově vymalovaný a bude mít konečně pořádné schodiště… 

Tyto  malé světy jsou místem plným překvapení jak pro dospělé, tak pro děti - přijďte se podívat a nechte se na chvíli unést časem. 

Připomeňte si, jaké to bylo, když jste i vy byli malí.  


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)