Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Remíza (rybník) [42125]


    další pojmenování: Jezero Nebesák

Soukromé jezero Nebesák nacházející se v obci Horní Suchá, 5km od Havířova, nabízí všem sportovním rybářům možnost sportovního rybolovu na jezeře Nebesák, známého také pod názvem „Remíza“. Toto 8,6ha velké jezero s nádherně čistou vodou a hloubkou 1-9 metrů je bohatě zarybněno (kapr, amur, lín, štika, candát, úhoř, pstruh duhový, pstruh obecný, siven, několik druhů jesetera, vyza velká, okoun, sumec).Naším cílem je provozování sportovního rybolovu v moderním pojetí "chyť a pusť" s bohatými úlovky trofejních ryb, které jsou zde chráněny horní mírou. Jelikož ryba patří do jídelníčku spousty z Nás, nabízíme tak i možnosti úlovku tržních ryb určených ke konzumaci. Na své si přijdou vyznavači lovu na položenou, plavanou, feeder, přívlač, muškaření a v zimních měsících provozujeme lov na dírkách.

Jelikož se jedná o soukromý revír, neplatí zde svazové povolenky. Povolenku nutno zakoupit přímo v areálu. Rybolov zde může provozovat každý zájemce, který si zakoupí jednu z našich povolenek u správce jezera a je srozuměn s rybářským řádem vydaným pro tento revír.

Do revírů jsou také dosazovány ryby tržní velikosti: kapr, amur, lín, candát. Od října do dubna je pravidelně vysazováno velké množství pstruhů duhových, pstruhů potočních a sivenů, takže i milovníci muškaření a přívlače, si zde příjdou na své.

Z historie jezera...

Jezero Nebesák bylo založeno ve 20.letech minulého století. Sloužilo především jako zdroj užitkové vody pro důl František. Dlouhá léta bylo jezero obhospodařováno Českým rybářským svazem pod názvem „Remíza“, avšak od roku 1990 leželo tohle jezero bez využití celých 20let. Jelikož bylo jezero po mnoho let zarybňováno, ukrývá velkou možnost ulovení původních, nejen kapřích velikánu. V letech 2010 - 2011 se zde intenzivně pracovalo na rekultivaci celého dolu a přilehlých krajin. Výsledkem je krásné jezero Nebesák, které je oblíbeným místem rybářů. V rámci rekultivace byly také upraveny břehy, které byly zpevněny lomovým kamenem, pokryty zeminou a byly zatravněny a osázeny stromy, které časem budou vrhat v létě příjemný stín nejen pro rybáře. Od listopadu 2011 je na jezeře provozován Sportovní rybolov.

V roce 2010 se stala tato oblast vítězem soutěže „Brownfield roku“ pořádané MPO ČR a CzechInvestem.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)