Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Skuhrov (obec) [4168]



Čtyři osady Drahlovice, Skuhrov, Hatě, Hodyně a dvě samoty Leč u pily a Ledrhaus tvoří obec Skuhrov pod hřebeny Brd, v nadmořské výšce 342 m. První písemná zmínka pochází z roku 1316. Obec má v součastné době 457 občanů o dění v obci rozhoduje 9 členné zastupitelstvo  s nově zvoleným starostou Josefem Marhoulem.

Obec má v nynější době dva sbory dobrovolných hasičů v Hatích a na Drahlovicích, které se účastní hasičských cvičení a soutěží. Starají se i o společenské akce v obci.

V obci jsou dvě prodejny smíšeného zboží a dvě pohostinství, dále malé sportovní areály: 2 fotbalová hřiště, 2 tenisové kurty, volejbalové a nohejbalové hřiště.

Oblast je zěmědělská, ale jen malá část obyvatelstva pracuje v tomto oboru, převážnou výměru zemědělské půdy dobře obhospodařuje nájemce p. Linhart Vladimír z Hatí.

V posledních letech byla v obci postavena řada nových rodinných domků, obec vytváří podmínky, aby tento trend pokračoval.

Naše celá obec má krásné čisté životní prostředí, protože je v těsné blízkosti nádherných "Brdských lesů", které vybízejí k procházkám, odpočinku a v letních měsících k houbaření a sběru lesních plodů.

V rekreačním období se počet obyvatel zvyšuje přítomností rekreantů - majitelů chat, v obci je rekreační oblast.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie


Města, obce se stejným, nebo podobným názvem
Typ Název Vl. Zn. Okres
obec, osada Skuhrov (obec) Beroun
obec, osada Skuhrov (obec) Havlíčkův Brod
obec, osada Skuhrov (obec) Jablonec nad Nisou
obec, osada Skuhrov nad Bělou (obec) Rychnov nad Kněžnou



(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)