Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Královéhradecký kraj » okres Trutnov » lyžařský vlek, snowpark » Ski areál Černá hora - Janské Lázně (lyžařské středisko)

Ski areál Černá hora - Janské Lázně (lyžařské středisko) [41492]



Největší z pěti areálů SkiResortu ČERNÁ HORA - PEC. Tady najdete moderní šestisedačkovou vyhřívanou lanovku s bublinou HOFMANKY EXPRESS, která je zároveň nejrychlejší svého druhu v Česku. Areál Černá hora (Janské Lázně) je ale oblíbený i díky jediné osmimístné kabinkové lanovce v ČR nazvané ČERNOHORSKÝ EXPRESS. U obou lanovek je možné zaparkovat. 

Z Černé hory vedou ty nejdelší, až tříkilometrové sjezdovky. Na trati obřího slalomu s časomírou (MS2) si můžete změřit svou rychlost.

Areál nabízí i tři dětské lokality. Nově jsou to LIVE park Formánky a LIVE park Černá hora vybavené pojízdným kobercem a provázkovým vlekem. V parcích probíhá začátečnická výuka nové lyžařské školy pod hlavičkou SkiResort LIVE. (kancelář školy v budově dolní stanice kabinkové lanovky a na Formánkách). Třetím místem pro lyžařské začátky jsou mírné sjezdovky Sport 1 a 2 na vrcholu Černé hory pod Sokolskou boudou.

Areál Černá hora (Janské Lázně) je lyžařsky propojený s areálem Pec pod Sněžkou pomocí roleb SkiTour. Změn se dočkala i skibusová modrá páteřní linka. Díky ní se za 10 minut dostanete ze zastávky Hofmanky Express do areálu Černý Důl.

Užijte si večerní lyžování na sjezdovce Protěž, která je s délkou 1,6 km nejdelší osvětlenou sjezdovkou v Česku.

V areálu platí jednotný skipas pro celý SkiResort ČERNÁ HORA - PEC. Večerní lyžování má zvláštní tarif.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)