Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Olomoucký kraj » okres Šumperk » lyžařský vlek, snowpark » Ski areál Kraličák - Stříbrnice (lyžařské středisko)

Ski areál Kraličák - Stříbrnice (lyžařské středisko) [41478]




Zima jako v pohádce. To je Kraličák!

Spojením menších lyžařských areálů v Hynčicích pod Sušinou a ve Stříbrnicích vzniklo útulné zimní středisko s 12 sjezdovkami a celkovou délkou 7,1km lyžařských tratí pro všechny výkonnostní kategorie lyžařů, kde si zkrátka pohádkově zalyžuje každý, kdo se udrží (nejen) na lyžích. A to doslova! Ski areál je vybaven moderním zasněžovacím systémem se sněhovými děly, které v případě potřeby kdykoli vykouzlí nádherně zasněžený terén. K nám proto jedete na jistotu!

Najdete zde všechno, co je třeba pro pohodlný a rozmanitý zimní pobyt na horách: půjčovnu a servis lyží i snowboardů, lyžařskou školu, snowtubing, snowpark, pravidelně udržované běžecké tratě, občerstvení v aprés ski barech, relaxační koutky přímo na sněhu, dětský areál, doprovodné kulturní a sportovní akce i ubytování všech úrovní. Nechybí ani jednoduchý bezdotykový odbavovací systém a společná permanentka na všechny vleky. K tomu pohoda a přátelský přístup místních domorodců. Hrozí přitom jediné nebezpečí: srážka s  maskotem Králíkem. Nemůžeme ho totiž naučit jezdit na lyžích a na bruslích už třetí rok!

Náš záměr je, aby se u nás mohla v klidu rekreovat celá rodina. Proto klademe velký důraz na bezpečnost. Na sjezdovkách netolerujeme riskantní a bezohlednou jízdu, hlídáme dodržování mezinárodních pravidel FIS a neustále doplňujeme ochranné matrace, bezpečnostní zábrany a značení. Snažíme se o různorodost. Na Kraličáku najdete sjezdovky pro všechny kategorie lyžařů a snowboardistů – od dětské loučky až po černou. To samé platí o ubytování i zábavě. U nás si prostě každý najde to své! Podporujeme pohodlí a zábavu. Pro pohodlí rodičů máme Sněhovou školku - ohraničený a zabezpečený prostor se spoustou atrakcí a dětským lanem pro první ježdění. Děti si tu mohou hrát a užívat si zimní radovánky v prostoru Dětského ráje, kde je umístěn i snowtubing a sněžný kolotoč. Děti si zde mohou hrát samotné pod dohledem našeho personálu. Samozřejmostí je i občerstvení přímo na svahu.

Vítání jsou u nás i běžkaři. Milovníci běžek mohou vyrazit na dva kratší okruhy (0,7 a 3 km), přístupné vlekem rovnou z parkoviště. Trasy mají minimální převýšení a jedno kolečko bez problémů zvládnou i ty nejmenší děti. Obě trasy jsou každodenně upravované. Sportovci a milovníci krásných výhledů jistě ocení možnost vyjet vlekem až téměř na hřeben a napojit se na Jesenickou magistrálu. Její celková délka je přes 150 km s mnoha odbočkami a variantami cesty a je nově propojena se střediskem Dolní Morava. Délku a náročnost trasy si můžete zvolit sami. Po cestě je spousta možností k odpočinku a občerstvení. Mapu magistrály dostanete zdarma u každé poklady.

 

Kraličák je opravdovým rájem pro děti!

Na vaše děti, naše malé králíčky, čeká úžasný Dětský park - ohraničený a bezpečný prostor se snowtubingem, kolotočem a skvělými zimními atrakcemi, kde si vaše děti užijí zimní radovánky do sytosti. Součástí dětského parku je také lyžařská školka s vlastní minisjezdovkou, kam můžete svěřit své děti zkušeným instruktorům a jít si pořádně zajezdit. Naše sněhová lyžařská školka má plochu 1500 m2 s převýšením asi 5 m, vlastní osvětlení, zasněžování, 40m dětské lano, zvířecí postavy, slalomové branky a další atrakce pro děti. Dětský park je umístěn u sjezdovky Sedlo a je to ideální místo pro lyžařské začátky vašich dětí.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)