Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Středočeský kraj » okres Příbram » lyžařský vlek, snowpark » Ski relax centrum Monínec (lyžařský areál)

Ski relax centrum Monínec (lyžařský areál) [41448]




Monínec leží v srdci České Sibiře a kombinace jejího mikroklimatu, severní stráně a nadmořské výšky tvoří z Monínce jedinečný přírodní ledovec.

Pro lyžaře i snowboardisty je zde několik sjezdovek. Vysoký komfort lyžování zajišťuje čtyřsedačková lanovka, která lyžaře vyveze až na vrchol 1,2 km dlouhé sjezdovky. Monínec je proto ideálním místem pro lyžování nedaleko Prahy. Lyžařská škola nabízí výuku dospělým i dětem na Školní sjezdovce s pohyblivým kobercem dlouhým 93 metrů.

Samozřejmostí je absolutní zázemí s kompletním vybavením pro zimní sporty včetně půjčovny i skiservisu. Díky nejmodernějšímu zasněžování je místní svah ideální pro lyžování i v době, kdy jinde už vytáhli kola.

Hlavní monínecká sjezdovka nabízí lyžařům 1,2 km sjezdového lyžování. Je pravidelně upravovaná dvěma rolbami. Čtyřsedačková lanovka s přepravní kapacitou 2400 osob za hodinu je v provozu v zimě i v létě. V horní části této sjezdovky zvyšuje komfort lyžování 600 m dlouhá dvoukotva. Celý svah je zasněžován a osvětlen pro večerní lyžování.

Funline - Zábavná trať, kombinující terénní vlnky, klopenky a další bezpečné překážky. Tato novinka se letos objeví pouze v několika areálech. Funline je situována na dojezdu velké sjezdovky v délce 250 m. Funline je přístupná pro všechny návštěvníky areálu nezávisle na druhu jízdného.

Méně zdatným lyžařům, dětem i všem, kteří nemají chuť nebo čas vyzkoušet velkou jezdovku je určena hotelová sjezdovka dlouhá 170 m s vlekem poma. Na hotelové najdete také skipark patřící k Lyžařské škole Monínec. Takto lyžařská škola je nově otevřena od roku 2016 a funguje exkluzivně pro ubytované hosty areálu.
Upozornění: Hotelová sjezdovka není osvětlena!

Skipark Médi Brumíka  - Školní sjezdovka  s 93 m pohyblivým kobercem je určená pro výuku dospělých i dětí lyžařskou školou MARO.

 

Důležitou součástí areálu je moderní půjčovna, servis a prodejna sportovních doplňků. Svah pro tubing je vyhrazen vedle parkoviště v dolní části areálu.

Parkování v areálu je ZDARMA a parkoviště s kapacitou 550 míst je přímo u nástupu na lanovku.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)