Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Liberecký kraj » okres Liberec » zajímavost » Science center IQ park - Liberec (zábavní park)

Science center IQ park - Liberec (zábavní park) [41034]




iQPARK – to jsou čtyři patra plná interaktivních hravých exponátů i doprovodné programy, při kterých si užijí spousty vědecké zábavy děti i dospělí. 

4 expozice:

  • Malá věda - experimentuj, hraj si a objevuj

    Projdi se pod termokamerou snímající teplo, které vyzařuje vaše tělo. Pro odvážlivce tu máme fakírovo lože, které se skládá z několika stovek hřebíků. Zahraj si interaktivní hru přímo na podlaze pomocí projekce a zjisti, za kolik let se otočí poslední kolo na našem stroji času.
  • Schopnosti a dovednosti - poznávej sám sebe, co dokážeš, zvládneš

    Zkus si chodit po nakloněné rovině 20% na našem modelu Titanicu, může se ti hodit i natrénování poslání s.o.s pomocí Morseovy abecedy. A kdo chce raději z potápějící se lodi utéct, ať si změří na naší dráze, jak rychle běžet vůbec dokáže ...
  • Svět kolem nás - staň se třeba hasičem, rockerkou nebo stavbařem

    Výběr povolání je vážná věc, proto zde máme vše opravdové, i když třeba v trochu zmenšené podobě. Hudební stage, staveniště, školní katedru a lavice, hasičskou stanici i televizní studio. Vše čeká na tvoje vyzkoušení.
  • Vodní svět, klamy a hlavolamy - rozvíjej svou zručnost, myšlení i trpělivost

    Zkus postavit hráz, pusť vodu na vodní mlýnek, čerpej vodu až do 5. patra budovy. Sestavuj hlavolamy, skládačky, nech se šálit optickými i jinými klamy, projdizrcadlový labyrint a rotující válec nebo se jen tak probírej nejrůznějšími zajímavostmi a kuriozitami z historie i současnosti. A kdo chce, může si položithlavu na tác, aniž by si ji musel předem uříznout...

 


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)