Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Středočeský kraj » okres Benešov » město, městys » Vrchotovy Janovice (městys)

Vrchotovy Janovice (městys) [4103]



Vrchotovy Janovice se nachází v jižní části Středočeského kraje, asi 8 km západně od města Votice, 12 km východně od města Sedlčany a 20 km jižně od města Benešov. Katastr městyse o rozloze 2307 ha je členěn na čtyři katastrální území - Vrchotovy Janovice, Manělovice, Rudoltice, Šebáňovice. Městys Vrchotovy Janovice má 10 místních částí - Braštice, Hůrka, Libohošť, Manělovice, Mrvice, Rudoltice, Sedlečko, Šebáňovice, Velká Lhota a Vrchotovy Janovice.
Ve Vrchotových Janovicích se nachází základní škola, mateřská škola, obchod se smíšeným zbožím, restaurace , místní knihovna a zajištěny jsou základní služby lékařů - praktický, pediatr a stomatolog. Městys Vrchotovy Janovice je provozovatelem veřejného vodovodu, kanalizace a čistírny odpadních vod. Je zde možnost i připojení na plynovod.
Nejvýznamnější památkou a turistickou zajímavostí městysu je zámek a park, který je ve správě Národního muzea Praha. Okolí Vrchotových Janovic je vhodnou lokalitou pro rekreaci a sport. Přes území městysu vedou turistické trasy a cyklostezky.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie


Města, obce se stejným, nebo podobným názvem
Typ Název Vl. Zn. Okres
město, městys Vrchotovy Janovice (městys) Benešov



(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)