Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Ústecký kraj » okres Chomutov » muzeum, galerie » Muzeum Čarodejnic - Kadaň (muzeum)

Muzeum Čarodejnic - Kadaň (muzeum) [40995]



S nápadem na vytvoření Muzea čarodějnic přišel Jaroslav Stejný, sochař, řezbář a výtvarník, působící před lety jako kastelán na zámcích Jezeří a Červený Hrádek.

Snad i proto si pro svůj záměr vybral Kadaň – jednu z nejhezčích městských památkových rezervací u nás, která patří k našim nejlépe dochovaným historickým městům.

Náměstí vévodí radnice s gotickou věží ze 14.století a vedle ní stojí tzv. „Dům u slunce“, v jehož prostorách se nové muzeum nachází. Mnozí si nyní s údivem položí otázku: “Slunce a čarodějnice?“  Proč ne? Všichni přece víme, že kromě černé magie, mající za úkol především škodit, ubližovat a ničit, existuje i magie bílá. Jejím smyslem bylo od nepaměti pomáhat a léčit.

A zejména v tomto duchu, úsměvném a radostném, by nás mělo přivítat i Muzeum čarodějnic, jehož návštěvu si vychutnají jak malí, tak i dospělí návštěvníci. A co nám tedy muzeum vlastně nabídne?

Setkání s kořenářkami, které nás zasvětí do tajů bylin, různé tvořivé dílničky, alchymistický koutek pro přípravu čarodějných lektvarů, čarodějnickou školu pro děti i setkání s vědmami, které vám dokáží věštit osud a hlavně neopakovatelné zážitky.

 


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)