Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Ostrov (obec) [4058]



Obec Ostrov se nachází ve Středočeském kraji v okrese Benešov, 8 km jihovýchodně od Vlašimi. Rozkládá se v krajině Podblanicka a půlkou obce spadá do chráněné krajinné oblasti Blaník. Celková výměra obce je 335 ha a nachází se v nadmořské výšce 371 m. V současnosti má obec 64 trvale hlášených obyvatel, 46 čísel popisných a 10 rekreačních chat. K obci spadá ještě osada Nové Mlýny se třemi rekreačními chatkami a jedním mlýnem.

Obec Ostrov je obcí vesnického charakteru. Za náves se považuje prostor u kapličky a veliká louka za mostem, kde je od roku 1978 postavena dřevěná chata s vyvýšeným podiem, mobilní taneční parket a od roku 1979 stánek s výčepním pultem. Každoročně v letních měsících se zde pořádají stále hojně navštěvované taneční veselice. A v posledních letech se zde ostrovští setkávají a slaví tu různé společenské akce.  V roce 2008 a 2009 bylo na této louce zřízeno dětské hřiště,které zde děti velmi uvítaly.  

V naší obci působí Jezdecký klub Ostrov, Klub žen Ostrov, SDH Ostrov a Farma Blaník  Obec se neustále vyvíjí a to hlavně z hlediska péče o zeleň. V roce 2008 se vyčistily břehy řeky Blanice a nakoupila se potřebná sekací technika. V roce 2009 se výrazně zlepšil vzhled mezí okolo kapličky výsadbou různých okrasných keřů a stromů. V roce 2010 došlo k rekonstrukci kapličky v obci. V roce 2012 se obnovil rybníček a tůňky na Ostrůžku.  

V roce 2013 byla postavena nová autobusová čekárna a vybudované nové zábradlí přes řeku Blanici.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie


Města, obce se stejným, nebo podobným názvem
Typ Název Vl. Zn. Okres
obec, osada Ostrov (obec) Ústí nad Orlicí
obec, osada Ostrov u Bezdružic (obec) Plzeň-sever
obec, osada Ostrov (obec) Benešov
obec, osada Ostrov u Macochy (obec) Blansko
obec, osada Ostrov (obec) Havlíčkův Brod
obec, osada Ostrov (obec) Chrudim
město, městys Ostrov (město) Karlovy Vary
obec, osada Ostrov (obec) Příbram
obec, osada Ostrov nad Oslavou (obec) Žďár nad Sázavou
obec, osada Ostrov u Zap (část obce) Praha-východ



(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)