Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Moravskoslezský kraj » okres Frýdek-Místek » dětské hřiště » Dětské hřiště - Olešná (dětské hřiště)

Dětské hřiště - Olešná (dětské hřiště) [39438]



Hřiště se skládá ze čtyř částí, a to dvou hřišť pro děti, zážitkového hřiště a fitness hřiště. Menší děti se budou moci vyřádit na průlezkách, houpačkách, žebřících, lanových sítích, ale také na rotační kládě nebo hrazdách různých výšek. Nechybí ani pískoviště s balančním prvkem nebo stínící plachtou ve tvaru rybářské lodě. Další je zážitkové hřiště s adrenalinovými prvky, které je určeno odrostlejším dětem, ale i dospělým. Zahrnuje velké klouzačky, houpací lana, lezecké stěny a lanovou dráhu dlouhou 50 metrů.

Své příznivce si jistě najde i fitness hřiště, které doplní velmi využívaný in-line okruh přehrady Olešná. Nabídne pět cvičebních stanic, které budou dodány ze zahraničí v nejbližších dnech. Zájemci na nich budou moci posilovat svá těla, procvičovat udržení rovnováhy například na balančním disku, provádět kroková cvičení, ale také využít sestavu pro klidové nebo dynamické protahování.

U každé z pěti stanic ve fitness zóně budou také informační tabule s grafickými návody pro tři úrovně intenzity cvičení s více než 20 cviky, které zvládnou i senioři. „Povrch hřiště je převážně travnatý, pod herními a cvičebními prvky je pryž, která tlumí případný pád. Areál hřiště bude osvětlen a bude pod nepřetržitým dohledem městské policie.

Celý jeho prostor budou snímat dvě pevné a jedna dálkově ovladatelná a pohyblivá kamera s optickým zoomem, které pomohou ochránit majetek před případnými vandaly a v případě úrazu nebo zdravotních potíží návštěvníků hřiště přispějí k rychlému přivolání pomoci,“ řekl primátor Michal Pobucký.

„Návštěvníkům bude hřiště přístupné po celý rok, ve stejném režimu jako ostatní hřiště ve městě, to znamená od dubna do září od 8 do 20 hodin a od října do března od 8 do 18 hodin. Operativně mohou být uzavřeny některé části hřiště v rámci vegetačních výluk pro regeneraci trávníku,“ doplnil Jaroslav Zezula, vedoucí odboru životního prostředí, který bude mít hřiště ve své správě. 


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)