Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihomoravský kraj » okres Břeclav » muzeum, galerie » Lednice Dávná - Lednice (muzeum)

Lednice Dávná - Lednice (muzeum) [39129]




Prezentuje se zde soukromá sbírka Marie Létalové a Petra Holobrádka formou stálé expozice, doplněnou o některé zápůjčky od dalších přátel – sběratelů. Znázorňuje prostředí obce Lednice v období dvacátých a třicátých let 20. století.

První myšlenka ke zrodu soukromého muzea vznikla v průběhu roku 2012, kdy se sbírky rozrůstaly do větších rozměrů, pro domácí prostředí hůře skladovatelných. Také jsme se chtěli podělit s veřejností o nashromážděné předměty a tak umožnit, aby v budoucnu mohly plnit i výchovně vzdělávací funkci pro mladší generaci nebo jen vzbudit nostalgickou představu o časech, ve kterých žili naši předkové. Začali jsme se tedy poohlížet po vhodných prostorech pro instalaci stálé expozice tematicky zasazené do meziválečného období. Obec Lednice nám nabídla půdní prostory v budově TIC na náměstí, které nám k tomuto účelu plně vyhovovaly a tak jsme se pustili do příprav. Expozici budete moci navštívit od dubna 2014.

Pojďte se s námi přenést do minulosti a navštivte s námi Lednici v období první republiky. V expozici si můžete prohlédnout malou ukázku domácnosti městského typu, z níž vcházíte do ulice, ve které nahlédnete do kavárny, holičství, četnické stanice, krejčovství či modiství.  Titulky novin a časopisů pročtete v trafice a při pohledu na reklamní plochu se třeba necháte zlákat pozvánkami do biografu…

Přijměte tedy pozvání do Lednice dávné – Lednice v první republice…


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)