Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihočeský kraj » okres Jindřichův Hradec » lázně » Bertiny lázně - Třeboň (lázně)

Bertiny lázně - Třeboň (lázně) [38535]



Bertiny lázně byly založeny během druhé polovině 19. století. Už roce 1883 zde podstoupili lázeňskou léčbu její první pacienti. Samotná budova lázní leží v těsné blízkosti náměstí, na okraji městské památkové rezervace Třeboň a u Zlaté stoky.

Již od středověku byly v nově vznikajících městech zakládány nejen špitály, ale větší hustota obyvatel stísněných v husté zástavbě sevřené mnohdy hradbami, si vynutila také zřizování veřejných, takzvaných očistných lázní. Tyto lazebny se stávaly velmi oblíbeným místem nejen pro očistu těla, ale postupně byly i společenským střediskem.

Nejstarší zmínka o třeboňské lazebně pochází už z roku 1666. Po zrušení této lazebny získal správce schwarzenbergského velkostatku Václav Horák povolení od knížete Schwarzenberga, v r. 1861, zřídit očistné lázně s tekoucí vodou na Zlaté stoce. V letech 1881-1883 vystavěl řídící učitel Václav Hucek v sousedství těchto očistných lázní svůj léčebný ústav s aplikací rašeliny (dnešní Bertiny lázně). Od té doby se datují dějiny novodobé třeboňské lázeňské tradice.

zně se zaměřují především na léčbu pohybového aparátu. K léčbě pak je využíváno kromě slatinných koupelí a zábalů, také řada vodoléčebných procedur, masáží, fyzioterapií, elektroterapií, parafinových zábalů, plynových injekcí, akupunktury a dalších rehabilitačních a léčebných postupů. Kromě tradičních lázeňských procedur, čeká na pacienty také bazén s Whirlpoolem, saunou s párou a fitness centrum. 

Dnešní hosté jsou ubytováni v moderních jednolůžkových, dvoulůžkových pokojích a apartmánech vybavených samostatnou koupelnou a WC. Na přání je možné také zajistit ubytování v pokojích s klimatizací.  Hostům Bertiných lázní se nabízí také další možnosti pro využití volného času: tenisová hala s povrchem z umělé trávy (v letním období odkrytá), antukový kurt na tenis a volejbal, pétanque, stolní tenis, bowling, squash, sportovní rybolov, myslivecké akce, jízda na koni, veslování a cyklistika. 


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)