Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Tvrz - Třebotov (tvrz) [37300]

Kulturní památka (KP)


Na jihozápadním okraji Prahy, v chráněné krajinné oblasti Český kras, nabízíme v luxusně zrekonstruované národní kulturní památce tvrz Třebotov setkání s kulturou minulého tisíciletí. Areál bývalé tvrze představuje hodnotnou ukázku reprezentativního sídla s navazující ohradní zdí. Jádrem je renesanční tvrz, se stavebními úpravami v několika historických etapách.

Sídlo pravděpodobně již z konce 10. století je písemně doloženo roku 1253, kdy se o tvrzi Trzebotow píše v darovacích listinách Václava I. Rytířskému řádu Křížovníků. Tvrz starší než hrad Karlštejn, stojící na spojení budoucího srdce Evropy s Franckou říší a položená vysoko ve hvozdech při úpatí Kolivé hory, byla důstojným sídlem vážených měšťanských a šlechtických rodů tvořících českou historii.

V současnosti je tvrz Třebotov luxusním zámečkem a ideálním místem pro pořádání společenských akcí a svateb. Nabízí ubytování ve stylových apartmánech, sportoviště i návštěvu Muzea historických toalet a nočníků, které je jediné svého druhu ve střední Evropě.

Bude nám potěšením Vás přivítat na tvrzi Třebotov, kde se historie potkává se současností a tradiční kultura s moderním životem vytvářejí novodobou harmonii.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)