Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihočeský kraj » okres Prachatice » lyžařský vlek, snowpark » Ski areál - Kvilda (lyžařské středisko)

Ski areál - Kvilda (lyžařské středisko) [36594]




Lyžařský areálek, svou polohou a převýšením ideální pro rodiny s dětmi a začátečníky, leží přímo uprostřed obce Kvilda s dostatečnou kapacitou parkovišť i míst v restauracích. Celkem 3 vleky pro veřejnost a další 2 vleky lyžařské školy SKI Kvilda jsou dostatečně kapacitní pro klientelu ubytovanou přímo v Kvildě nebo v blízkých Borových Ladách, Filipově Huti, Modravě nebo Horské Kvildě.

Areál prochází po létech nákladnou modernizací – zasněžovací systém, odbavovací systém, zázemí, občerstvení, sociální zařízení, rolba, nový vlek, kompletně vybavená lyžařská škola se zasněžovaným pláckem a vlastními vleky, panorama mapa, internetové stránky, webkamery.

Areál bude denně v provozu od 9 do 16 hodin, večerní lyžování v provozu středa, pátek, sobota, při zájmu větší skupiny je možno domluvit i jiné dny. Sjezdovky budou denně upravovány, součástí areálu bude i mini snowpark s překážkami pro malé nebo začínající snowboardisty. Stejně tak bude v areálu upravován i svah pro nelyžaře – sáňkaře a bobisty…

Ubytovací kapacita Kvildy je více než 1000 lůžek a s okolními obcemi převyšuje 3000 lůžek všech úrovní od ubytoven až po 4-hvězdičkové hotely.

Samostatnou kapitolou jsou v této oblasti běžecké trasy, nejenže je zde každoročně start a cíl populárního Šumavského skimaratonu, ale pravidelně upravované trasy o délce cca 60 km, které jsou v podstatě v Centru Šumavy jsou napojené na dalších 200-250 km stop po celé Šumavě. Kvilda je tudíž ideálním východiskem pro zimní, ale i letní toulky po Šumavě.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)