Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Moravskoslezský kraj » okres Frýdek-Místek » lyžařský vlek, snowpark » Ski areál Javorový Vrch (ski areál)

Ski areál Javorový Vrch (ski areál) [36515]



42 10

Středisko se nachází v oblasti Těšínských Beskyd ve výšce 968 m.n.m., asi 40 Km od Ostravy a 10 km od Třince. Z Javorového jsou nádherné rozhledy do širokého okolí na polskou stranu Beskyd a za pěkného počasí jsou vidět i Tatry a Jeseníky. Pro lyžaře a snowboardisty máme 3 sjezdovky 300m - pro začátečníky, 750 m pro pokročilé a extrémně prudký svah 400m. Kvalitní podmínky zabezpečují tři vleky Tatrapoma, umělé zasněžování sněžnými děly a každodenní úprava sjezdovek sněžnou rolbou.
Nezapomenutelným zážitkem je díky nádhernému výhledu večerní lyžovaní. Pro bežkaře je Javorový skvělým výchozím a cílovým místem na pohodlné hřebenovky na Ostrý, Slavic, Kamenitý, Bystrý, Velký Lipový, Morávku, Řeku, Horní Lomnou . Mimo zimní sezonu jsou tyto trasy s oblibou využívány pro horskou cyklistiku a peší výlety. Javorový vrch je známym centrem paraglidingu a pokud máte dost odvahy můžete se proletět na tandemu.
V areálu střediska se nachází Turistická chata postavená roku 1895 s útulnou restaurací pro 90 osob s výbornou kuchyní. Turistická chata s lyžařskou chatou nabizí nocleh 90 rekreantům. Tešíme se na Vás.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)