Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Praha » okres Praha hl.m. » Infocentrum » Informační centrum Praha - Kolovraty (infocentrum)

Informační centrum Praha - Kolovraty (infocentrum) [35745]



Infocentrum Kolovraty se nachází v centru obce u hlavní silnice Mírová. Infocentrum sídlí ve společné budově s knihovnou.
Infocentrum Kolovraty nabízí:
propagační materiály, informace o kulturních, společenských a sportovních akcích, informace o turistických zajímavostech v obci a okolí, jízdní řády, turistické mapy, kopírovací služby, barevný a černobílý tisk, scanování, laminování, veřejný přístup na Internet.

Infocentrum Kolovraty bylo otevřeno 27. května 2002 ve zrekonstuované budově ve středu obce. V budově sídlí společně s knihovnou, která sem byla přestěhována z budovy tělocvičny, kde sloužila čtenářům od roku 1997. Již v roce 2000 získala knihovna tři počítače s připojením na Internet, nabízela kopírovací služby a poskytovala základní informace.

Dnes Infocentrum nabízí propagační materiály, informace o akcích, informace o turistických zajímavostech v obci a okolí, jízdní řády, turistické mapy, kopírovací služby, barevný a černobílý tisk, scanování, laminování, veřejný přístup na Internet.Mimoto vydává každý měsíc informační letáček Kolovratský měsíc, ve kterém jsou občané informováni o kulturních, společenských a sportovních akcích v Kolovratech a okolí a přináší zprávy z městské části Praha – Kolovraty a Úřadu městské části Praha – Kolovraty.

Infocentrum s knihovnou vydává čtyřikrát do roka Kolovratský zpravodaj, který čtenářům zprostředkovává dění v této městské části. V průběhu roku pořádá ve svých prostorách přednášky, výstavy s vernisážemi, literární večery, jazykové i výtvarné kurzy, prezentace, besedy pro školy apod. Oblíbené a hojně navštěvované jsou také další kulturně společenské akce – Velikonoční a Vánoční jarmark, netradiční sousedské setkání Kolovratský parník, Noc s Andersenem, Běh mezi stromy, Dětský den.

Atypické prostory Infocentra jsou pro mnohé výtvarníky výzvou – na zábradlích galerií se dobře vyjímají nejen obrazy a fotografie, ale také třírozměrné předměty. K dispozici je také 18 panelů o rozměrech 100 × 70 cm.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)