Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Středočeský kraj » okres Beroun » muzeum, galerie » Muzeum hodin - Karlštejn (muzeum)

Muzeum hodin - Karlštejn (muzeum) [35602]


    další pojmenování: Dům hodin


 

Nabízíme Vám ojedinělou procházku časem,zachycující vývoj hodinářského umění od 16.století až do novověku, od renesance po secesi.

Kolekce čítající přes 900 exponátů (v současnosti nejobsáhlejší výstava hodin u nás) představuje hodiny ze všech koutů světa. Nejsilněji jsou zastoupeny evropské "hodinářské" velmoci,kam patří Anglie, Francie, Švýcarsko, Německo a Rakousko - Uhersko. Najdeme zde však v ukázce i hodiny z Číny, Japonska a Ameriky.

K vidění jsou časoměrné stroje všesh typů a velikostí, od kapesních či náramkových chronometrů, přes budíky, stolní a nástěnné hodiny po tzv. podlahové hodiny a věžní stroje. Spatříte díla významných i bezejmených hodinářů. Poznáte jednoduché celodřevěné mechanismy, ale i zvonkohry, automaty a nejpřesnější regulátory. Potěší Vás hodiny z venkovské chalupy, z měšťanské domácnosti nebo ze zámku. Najdete zde hodinářskou dílnu s různými stroji,přístroji a pomůckami, které donedávna bývaly nezbytné při výrobě jakéhokoli typu hodin.

Expozice "Domu hodin Karlštejn"  je v současnosti největší ucelenou kolekcí historických hodin a hodinek, která je v naší zemi k vidění.

Představuje hodiny ze všech koutů Evropy i světa různých typů a velikostí, od kapesních či náramkových chronometrů, přes budíky, stolní a nástěnné hodiny po tzv. podlahové hodiny a věžní stroje.

VSTUP POUZE NA TELEFONICKOU OBJEDNÁVKU PŘEDEM. MAXIMÁLNĚ 5 NÁVŠTĚVNÍKŮ VE SKUPINĚ.

DĚTI POUZE V DOPROVODU RODIČŮ NEBO ODPOVĚDNÉ OSOBY.

 

 

 


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)