Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Královéhradecký kraj » okres Trutnov » lyžařský vlek, snowpark » Skiport Velká Úpa - Velká Úpa (skyareál)

Skiport Velká Úpa - Velká Úpa (skyareál) [35563]




Parametry areálu

  • Nadmořská výška: 710-1060 m
  • Počet lanovek/vleků: 1/4
  • Celková délka tratí: 2.899 km
  • Přepravní kapacita: 3700 os./hod.
  • Zasněžování: 2.899 km (100%)

Lyžařský areál Skiport - Velká Úpa se právem řadí mezi moderní střediska zimních sportů u nás. Nachází se v samém srdci Krkonoš, na hlavní komunikaci mezi Trutnovem a Pecí pod Sněžkou. Jeho příhodná jihozápadní orientace, vlnovitě členitý profil s ostrůvky lučního porostu, remízky a množstvím nahodile rozsetých horských bud činí z areálu příjemné prostředí nejen pro skalní lyžaře, ale především pro fajnšmekry, požitkáře, ale i rodiny s dětmi - pro všechny ty, kteří si kromě lyžování, chtějí užít pohodu, sluníčka, krásné přírody, nebo jen příjemně posedět u šálku čaje či svařáku… Příznivá poloha, zdravé klima, přírodní krásy i vhodné terény vytvářejí v areálu dobré podmínky pro rekreaci, turistiku a zimní sporty.

Široké spektrum služeb

V lyžařském areálu Skiport - Velká Úpa naleznou návštěvníci středně náročné lyžařské terény (červené a modré sjezdovky), které jsou dostupné díky provozu nové třísedačkové lanovky a dvou kotvových vleků. U dolní stanice lanovky se nachází lanový dětský vlek - vhodný pro malé a začínající lyžaře, kteří se mohou pouze chytnout lana a nechat se vyvést na mírný svah. Pár metrů od horní stanice lanovky se nachází 5-ti kilometrový upravovaný běžecký okruh kolem Pěnkavčího vrchu, který navazuje na 80km Krkonošskou magistrálu. Při dobrých sněhových podmínkách se nově návštěvníci areálu mohou odreagovat zorbingem na sněhu, který se nachází pár metrů od výstupu z horní stanice lanové dráhy. Pro noční lyžování je osvětlena sjezdovka u vleku Modřín. Sjezdové tratě jsou po celé své délce rolbovány a uměle zasněžovány. Díky terénním úpravám se výrazně zlepšila jejich sjízdnost. V areálu můžete využít služeb nejen dvou půjčoven lyží, ski servisu, lyžařské školy a dětského vleku, ale i nově otevřeného Snow-Parku s pěti kvalitními překážkami pro snowboardaře, přístupného z vleku Modřín, v prostorách dolní stanice pak občerstvení a WC. V obci a na přilehlých svazích se nachází mnoho penzionů, chat, bud a hotelů, v centru pod lanovou dráhou se nachází zastávka autobusu, dále centrální parkoviště, herna bowlingu, kde je možné si dobít kredit do mobilních telefonů. V obci je také obchod s potravinami, benzinová stanice a nedaleko centra pošta.

Bodové jízdenky, Ski-Pasy, Rodinné jízdné, Školní jízdenky

V celém areálu Skiportu Vám již stačí jedna jízdenka, která platí pro všechny vleky a lanovou dráhu. Díky kreditnímu systému získáte časově neomezenou bodovou jízdenku s patřičným počtem kreditních bodů, kterou můžete použít kdykoliv v sezóně, kdy si budete chtít zalyžovat v našem areálu. Jestliže nestihnete vyčerpat v průběhu dne všechen kredit například pro nepřízeň počasí nebo kvůli dětem, které právě přestalo bavit lyžovat, nemusíte se bát, že Vám jízdné propadne. Schovejte si svou jízdenku na odpoledne či na příští den. Svůj kredit prostě budete čerpat, kdy sami budete chtít. Kromě kreditního systému nově nabízímě i Ski-Pasy, které jsou platné ve Skiaréně Krkonoše (areály Pec pod Sněžkou, Velká Úpa, Malá Úpa, Janské Lázně), rodinné jízdné a školní jízdenky.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)