Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Vysočina » okres Žďár nad Sázavou » víceúčelové zařízení » Sportovní hala s bazénem - Bystřice nad Pernštejnem (sportovní hala)

Sportovní hala s bazénem - Bystřice nad Pernštejnem (sportovní hala) [35477]



Moderní multifunkční hala se nachází 300 m od centra Bystřice nad Pernštejnem. Hala je tvořena zejména tělocvičnou, která má rozměry 47 x 24,7m. Víceúčelový povrch Taraflex 3D je vhodný pro všechny druhy sportů. Svými vlastnostmi se blíží palubovce a mezi sportovci je velmi oblíbený. Jedná se o průmyslově vyráběný umělý povrch s uzavřenou buňkou, který výborně tlumí dopady a minimálně zatěžuje klouby.

Centrální hřiště má lajnování pro florbal, házenou, fotbal, basketbal, tenis, volejbal a nohejbal a k dispozici je také vybavení tj. florbalové mantinely, sloupky, branky a elektricky ovládané centrální koše. Halu lze spuštěním dvou zástěn rozdělit na samostatné třetiny, přičemž každá má cvičné koše na basketbal a lajnování pro volejbal, nohejbal a na krajních hřištích i badminton. Je tu široká nabídka gymnastického nářadí, velký světelný ukazatel pro jednotlivé sporty, podium a výkonná aparatura s mikroportem pro aerobik, nejrůznější míče, hokejky, rakety, atd.  Halu využívají zejména místní školy, které nemají vlastní tělocvičnu, z ostatních zájemců jsou to zejména florbalisté, fotbalisté, šermíři, tenisté, házenkáři, nohejbalisté, volejbalisté, stolní tenisté a velmi často také ženy a dívky, které zde cvičí nejrůznější druhy aerobiku a rovněž tanečníci. Divákům ke sledování soutěží slouží balkon ve druhém patře pro cca 100 návštěvníků.

Dominantou tělocvičny je horolezecká stěna, která patří mezi nejobtížnější v ČR. Projektoval ji Tomáš Pilka a poprvé u nás byla jako povrch stěny použita OSB deska. Její plocha je 298m², výška v nejvyšším bodě je 11m, převis 11m a je na ní umístěno cca 1.500 chytů, tři dřevěné a dvě pryskyřičné struktury. Dohled nad stěnou převzali novoměstští rodáci Radek Jaroš, pokořitel 12 osmitisícovek a Pavel Jonák, několikanásobný držitel ocenění ČHS za výstup roku. Skutečnou údržbu provádí místní oddíl Lezci z Vysočiny. 


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)