Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Šumavské Hoštice (obec) [3149]



Obec Šumavské Hoštice se rozprostírá 7 km východně od města Vimperka, 763 m n.m. v krásné přírodě šumavského podhůří. Pod správu místního obecního úřadu spadají obce Kosmo, Vojslavice, Škarez a Nedvídkov. Dohromady mají zhruba 400 obyvatel.

V obci se nachází mateřská školka, základní škola do deváté třídy. Dále je zde pobočka České pošty, Kulturní dům s restaurací. Je tu možnost ubytování na privátech a nákupu potravin a smíšeného zboří v místním koloniálu. V obci má sídlo několik podnikatelů: ze služeb truhlářství, kovářství a podkovářství, malířství, zednictví, prodej zdravotnického a stavebního materiálu a autorizovaný servis Škoda. Obec má dlouholetou sportovní tradici. Nachází se zde sportovní areál fotbalového klubu FC Šumavské Hoštice.

Naše obec je poprvé zmiňována v r. 1360. V 16 stol. Byla rozdělena a část vsi připojena k panství lčovickému a část k vimperskému. v polovině 17. stol. Byla ves spojena a připadla k panství vimperskému. Později se stala součástí majetku Schwanzenbergů.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie


Města, obce se stejným, nebo podobným názvem
Typ Název Vl. Zn. Okres
obec, osada Šumavské Hoštice (obec) Prachatice



(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)