Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Skalice (zámek) [29446]



  • Zámek ve Skalici byl s přilehlým parkem v roce 1945 majetkem obce. V roce 1954 se zámek spolu s jednou jednopatrovou budovou a parkem stal majetkem České katolické charity, která zde zřídila domov pro přestárlé ženy. Pro lepší provoz domova důchodců byl v roce 1994 přistavěn k západní části domova výtah, který citlivě zapadá do historické budovy. Nově se v letech 2001 dokončila provozní a obytná budova s 10 dvoulůžkovými pokoji.

     

     

  • Zámek a nově přistavěná budova má kapacitu 64 lůžek – z toho 44 klientů pobývá na 5-7 lůžkových pokojích, 20 klientů pobývá na 2 lůžkových pokojích. Zaměření (specializace) domova důchodců je patrná ze tří oddělení pro přestárlé ženy. Jde o oddělení ošetřovatelské, dementní a oddělení pro mobilní klienty. Klienti domova důchodců nejsou izolováni od ostatního světa. Mohou volně vycházet z domova do obce, popřípadě odjet na návštěvu i mimo obec s vědomím službu konající zdravotní sestry. Objekty domova důchodců mají bezbariérový přístup do všech prostorů.

     

     

  • Ředitelem je František Venhuda, rodák ze Skalice. Od roku 2003 je zřizovatelem Domova důchodců Skalice Krajský úřad Jihomoravského kraje.

  • strana 1
        Vložení nových fotografií přidat fotografie





    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)