Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihomoravský kraj » okres Znojmo » hrad, zámek, tvrz » Zámek Bohutice (zámek)

Zámek Bohutice (zámek) [29285]



Unikátní soubor památek v Bohuticích

  Jednou z výrazných stavebních památek Bohutic je zámek. Původně se zde nacházela tvrz ze 14. století. Do areálu vstoupíme branou přes nově zrekonstruované nádvoří. Současná renesanční podoba zámku pochází z přelomu 16. a 17. století. Jedná se o trojpodlažní arkádovou budovu se sloupy a pavlačemi. Arkády jsou v přízemí členěny masivními kaemennými sloupy.

V současné době je turistům zpřístupněn Unikátní soubor památek v Bohuticích:

Expozici Křížové cesty - unikátní série soch v životní velikosti, která vypráví Ježíšův příběh od okamžiku odsouzení Pilátem Pontským až po jeho uložení do hrobu - si můžete prohlédnout ve 2. poschodí zámku v Bohuticích denně (včetně víkendů) od 10.00 do 15.00 h.

Kromě zámecké expozice se mohou návštěvníci vydat na procházku po Naučné stezce pátera Antonína Práška. Na cestě touto malebnou jihomoravskou obcí Vás čeká i další z významných památek - Lurdská jeskyně, pocházející ze 30. let minulého století. Na konci stezky čeká návštěvníky výhled na siluetu hřbitova od zrekonstruované sochy sv. Václava. Dalším zastavením může být výhled na celkové panorama obce s vinohrady a vzdálenou Pálavou od sochy svatého Michala, umístěné na protějším kopci.

Meruňkami proslavená obec Bohutice skýtá návštěvníkům zámeckých sklepů široký výběr vzácných ročníků meruňkovice. Sousední sklepy mohou nabídnout turistům ochutnávku vín, zejména od místních vinařů.

Ti, kteří se rozhodnou zavítat do Bohutic na podzim, by si měli naplánovat svoji cestu tak, aby nepromarnili Meruňkový karneval s ochutnávkou vyhlášené bohutické meruňkovice, marmelád a dalších meruňkových specialit. Velkou návštěvnost mají tradiční Bohutické podzimní slavnosti, na kterých mohou návštěvníci ochutnat vynikající burčák, bohutická vína, medovinu a zabijačkové speciality.

Aktuální informace o pořádaných akcích najdete na webu obce www.bohutice.cz
Informace o bohutických památkách včetně otevírací doby najdete na www.krizovacestabohutice.cz

 


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)